ΕΛΛΑΔΑ

Eισαγγελική έρευνα για παράνομες στοιχηματικές

eισαγγελική-έρευνα-για-παράνομες-στοι-582331

Τέλος στο άνομο καθεστώς λειτουργίας δεκάδων διαδικτυακών στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται -μέσω Μάλτας- στην Ελλάδα- επιχειρεί να βάλει η εισαγγελική έρευνα για τον αθλητικό στοιχηματισμό, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για εξαπάτηση του ελληνικού Δημοσίου.

Η εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, Ελένη Τουλουπάκη, σύμφωνα με την εκπομπή «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ», ερευνά στοιχηματικές εταιρείες που έχουν προσωρινή άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα και είτε λειτουργούν παρατύπως είτε δεν αποδίδουν τους αναλογούντες φόρους στο κράτος.

Μάλιστα οι τζίροι των συγκεκριμένων διαδικτυακών εταιριών ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα ενεργοποιηθεί ο νόμος περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2015 και τα αδικήματα που προκύπτουν είναι απάτη σε βαθμό κακουργήματος, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και ψευδής αναφορά στην Αρχή.

Στην εισαγγελική έρευνα για τον αθλητικό στοιχηματισμό εμπλέκεται στοιχηματική εταιρεία που λειτουργεί στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια και ιδιοκτήτες της φέρονται ναι είναι η σύζυγος μεγαλοεκδότη, επικεφαλής ιστοσελίδων και ραδιοφωνικού σταθμού, πρώην γενικού διευθυντή άλλης στοιχηματικής εταιρείας και ανώτατου στελέχους εταιρείας που φαίνεται αναμεμιγμένος στο σκάνδαλο «Travel plan-ΕΠΟ».

Το εντυπωσιακό είναι ότι στοιχεία της δικογραφίας είχαν κλαπεί σε διάρρηξη που έγινε στην ΥΕΕΔΕ (πρώην ΣΔΟΕ), αλλά η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος φρόντισε ώστε να τα ξαναπάρει στα χέρια της.

Η υπόθεση αναβίωσε από ένα έγγραφο που εστάλη στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικόλαο Παντελή, στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στα μέλη της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Στο έγγραφο αυτό περιγράφεται με ακρίβεια πως οι στοιχηματικές εταιρείες χρησιμοποιούν ως κέλυφος άλλες εταιρείες που εδρεύουν μέχρι και στο Κουρασάο της Καραϊβικής, κατά παράβαση του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Παράλληλα φοροαποφεύγουν χρησιμοποιώντας server στη Μάλτα. Κάποιες στοιχηματικές εταιρείες δεν υποβάλουν καν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ούτε αποδίδουν ΦΠΑ!

Η εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αναδεικνύει τις παρατυπίες και παρανομίες στη λειτουργία ορισμένων στοιχηματικών εταιρειών που εμφανίζονται με προσωρινή άδεια.

(zougla.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου