ΕΛΛΑΔΑ

Αρχίζει η απογραφή υπαλλήλων

αρχίζει-η-απογραφή-υπαλλήλων-501701

Κομβική η εβδομάδα που ξεκινά από αύριο Δευτέρα για τους εργαζόμενους στους Δήμους της Μαγνησίας, καθώς ξεκινά η απογραφή του προσωπικού στους ΟΤΑ, μιας και μόνον όσοι απογραφούν και μπουν στο Σύστημα της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών θα μπορούν εφεξής να παίρνουν το μισθό τους.
Ειδικά στο Δήμο Βόλου έχει συγκροτηθεί στο Δημαρχείο ομάδα υπαλλήλων που έχει επιφορτιστεί το έργο της απογραφής των συναδέλφων τους.
Όσοι υπάλληλοι προσέλθουν να απογραφούν και οι οποίοι έχουν ήδη ενημερωθεί από τους διευθυντές τους και από τους συναδέλφους τους του Σωματείου, θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα στοιχεία της ηλεκτρονικής φόρμας απογραφής. Για τη συμπλήρωση της φόρμας θα πρέπει οι υπόχρεοι να έχουν μαζί τους μία σειρά από έγγραφα, τα οποία για την ορθή συμπλήρωση των στοιχείων της απογραφής είναι:
- Ένα εκκαθαριστικό φορολογίας -οποιουδήποτε έτους- από το 2002 και μεταγενέστερα
- Κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή το βιβλιάριο υγείας ή επιστολή γνωστοποίησης του ΑΜΚΑ
-Αστυνομική ταυτότητα
- Ένας λογαριασμός ΔΕΗ της κατοικίας του υπόχρεου
- Ένα σχετικά πρόσφατο εκκαθαριστικό της μισθοδοσίας του υπόχρεου
- Οι τίτλοι σπουδών.
Σημειώνεται πως οι ημερομηνίες που ακολουθούν είναι οι καταληκτικές ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του υπαλλήλου. Νωρίτερα από τις ημερομηνίες που ακολουθούν οι υπάλληλοι μπορούν να απογραφούν, όχι όμως και μετά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Ειδικότερα:
- Αν ο ΑΦΜ λήγει σε 1 τότε οι υπάλληλοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους μέχρι αύριο Δευτέρα 12 Ιουλίου
- Αν ο ΑΦΜ λήγει σε 2 ως την Τρίτη 13 Ιουλίου
- Αν ο ΑΦΜ λήγει σε 4 ως την Πέμπτη 15 Ιουλίου
- Αν ο ΑΦΜ λήγει σε 5 ως την Παρασκευή 167 Ιουλίου
- Αν ο ΑΦΜ λήγει σε 6 τότε οι υπάλληλοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους ως τη Δευτέρα 19 Ιουλίου
- Αν ο ΑΦΜ λήγει σε 7 ως την Τρίτη 20 Ιουλίου
- Αν ο ΑΦΜ λήγει σε 8 ως την Τετάρτη 21 Ιουλίου
- Αν ο ΑΦΜ λήγει σε 9 ως την Πέμπτη 22 Ιουλίου
- Αν ο ΑΦΜ λήγει σε 0 ως την Παρασκευή 23 Ιουλίου.
Η φόρμα προ-συμπλήρωσης, την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την τυπώσουν, βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση (hhttp://apografi.gov.gr).
Όταν οι υπόχρεοι θα έχουν την έντυπη φόρμα συμπληρωμένη, μπορούν να μπουν στην εφαρμογή στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση. Μπαίνοντας στο πεδίο εφαρμογής οι υπόχρεοι μπορούν βήμα – βήμα να αντιγράψουν τα στοιχεία που απαιτούνται από το έντυπο προετοιμασίας (φόρμα προσυμπλήρωσης) που έχουν ήδη συμπληρώσει. Κατά την αντιγραφή των στοιχείων οι υπόχρεοι θα πρέπει να διπλοελέγξουν τους κωδικούς, ιδιαίτερα αυτούς που έχουν κάποιο ψηφίο ελέγχου όπως ο ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ ή ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής της ΔΕΗ. Σε περίπτωση λάθους τα στοιχεία που θα καταχωρηθούν θα είναι ελλιπή και το σύστημα δε θα τον αφήσει να προχωρήσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου