ΕΛΛΑΔΑ

Ερωτηματικά για την επιστολή των τρομοκρατών

ερωτηματικά-για-την-επιστολή-των-τρομ-503194

Επιστολή «βόμβα» έφτασε σήμερα το πρωί στα γραφεία της «Ελευθεροτυπίας», μέσα από την οποία γίνεται ανάληψη ευθύνης για το τυφλό χτύπημα στο γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
«Η γνωστοποίηση του ονόματος της νεοσύστατης οργάνωσής μας θα γίνει στα επόμενα χτυπήματα»! Με αυτή τη φράση κλείνει ο επιστολογράφος της μυστηριώδους οργάνωσης, δίνοντας μέσα από την ..περίεργη αυτή επιστολή μία εκδοχή για τη βομβιστική ενέργεια στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με φάκελο-βόμβα, από την οποία μάλιστα, έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός υποδιευθυντής Γ. Βασιλάκης.
Το αποκαλυπτικό «γράμμα» ανοίχτηκε από τη γραμματέα του διευθυντή, στον οποίο απευθυνόταν, ενώ παρ’ ότι έφτασε με τον ταχυδρομικό σάκο κατά τις 10.30 το πρωί του Σαββάτου δεν έφερε σφραγίδα ταχυδρομείου, παρά μόνον είχε επικολλημένα δύο γραμματόσημα.
Ως αποστολέας φέρεται ο «Θανάσης Κλάρας» (σ.σ. το όνομα του Αρη Βελουχιώτη), με διεύθυνση κατοικίας «Αγωνιστών 40, Αθήνα» και ένα εκτυπωμένο κόκκινο αστέρι στο κλείσιμο του λευκού -μικρού μεγέθους- φακέλου.
Ο φάκελος περιείχε τέσσερις σελίδες μεγέθους Α4, εκ των οποίων η τέταρτη φέρει εκτυπωμένο αστέρι με την κεφαλή του Ρήγα Φεραίου στο εσωτερικό του.
Στην επιστολή αναφέρονται λεπτομέρειες γύρω από το πως οργανώθηκε το χτύπημα και με βάση μια ανάλυση της οικονομικής και πολιτικής πραγματικότητας διατυπώνονται απειλές προς τους εκπροσώπους του πολιτικού, οικονομικού συστήματος αλλά και προς εκπροσώπους των ΜΜΕ.
Επιφυλακτική στάση κρατούν για το περιστατικό οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά δεν την αξιολογούν ως «σοβαρή», καθώς διαπιστώνουν διαφορές ως προς την συνδεσμολογία (άλλα υπολείμματα βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης και διαφορετική συνδεσμολογία περιγράφει ο συγγραφέας της επιστολής), ενώ εκτιμούν ότι η οργάνωση που θα αναλάμβανε την ευθύνη μιας τέτοιας πράξης θα έστελνε προκήρυξη σε ύφος ανάλογο άλλων προκηρύξεων τρομοκρατικών οργανώσεων και όχι μέσω μιας επιστολής.
Τέλος, συμπληρώνουν ότι ο συγγραφέας χρησιμοποιεί στοιχεία που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί.
Η άκρη του νήματος στο ωμό τρομοκρατικό χτύπημα με εκρηκτικό μηχανισμό σε δέμα που εστάλη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πάντως, φαίνεται να ξετυλίγεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου