ΕΛΛΑΔΑ

Στον κόμβο της Νίκαιας τα τρακτέρ, πληθαίνουν τα μπλόκα

στον-κόμβο-της-νίκαιας-τα-τρακτέρ-πληθ-588019

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες. Κλειστή επ΄αόριστον θα παραμένει η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Νίκαιας και με κατεύθυνση προς την Αθήνα και η Ιονία οδός στον κόμβο Αγίου Δημητρίου στην Άρτα.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης τρακτέρ και αγρότες από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, οι οποίοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μετά το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, έκλεισαν επ’ αόριστον την εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Νίκαιας και με κατεύθυνση προς την Αθήνα ενώ για σήμερα, Παρασκευή προγραμματίζουν δίωρους συμβολικούς αποκλεισμούς και στο αντίθετο ρεύμα.

Μαζί με τους αγρότες, στο μπλόκο έφτασε και πορεία εργαζομένων, παρουσία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Τα τρακτέρ παρατάσσονται πέριξ της αερογέφυρας, με την κυκλοφορία να γίνεται πλέον από παρακαμπτήριες οδούς.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου [Χ/Θ 351+000] προς την παλιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000].

Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Νίκαιας, θα αναστρέφονται μέσω της αερογέφυρας προς Λάρισα και μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου [ Χ/Θ 312+000 του Π.Α.Θ.Ε.].

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Αγρότες απειλούν να κλείσουν και τον Προμαχώνα

Ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθούν ακόμη και αιφνιδιαστικά προς το μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αφήνουν οι αγρότες των Σερρών, που για δεύτερη ημέρα σήμερα επιχείρησαν να κατευθυνθούν στο τελωνείο, αλλά παρεμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα.

“Έχουμε εναλλακτικά σχέδια και θα φτάσουμε στο τελωνείο του Προμαχώνα”, διεμήνυσαν μέλη της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Προμαχώνα.

Κλειστή η Ιονία οδός στο ύψος της Άρτας

Επ’ αόριστον παραμένει κλειστός ο κόμβος Αγίου Δημητρίου της Ιονίας Οδού στην Άρτα, από τα τρακτέρ των αγροτών.
Παράλληλα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Κομπότι, ξεκίνησαν και θα συνεχίζουν τους δίωρους αποκλεισμούς, καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, σε παράδρομο όπου η τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας, λόγω του μπλόκου του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα για δύο ώρες να διακόπτεται η συγκοινωνία στην εθνική οδό Ιωαννίνων -Αντίρριου. Το μπλόκο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας στο Λούρο έχει ενισχυθεί και σύμφωνα με τον πρόεδρο Σπύρο Κλινάκη βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία, με το πανελλαδικό συντονιστικό.

Οι αγρότες του νομού Ιωαννίνων, έπειτα από σύσκεψη των συλλόγων τους για την οργάνωση και τον σχεδιασμό των κινητοποιήσεών τους, αποφάσισαν τον συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, ενώ αμέσως μετά θα καθοριστεί η μορφή συνέχισης του αγώνα τους.

Δίωρο μπλόκο στην Πατρών-Κορίνθου στο Αίγιο

Με καθημερινό δίωρο αποκλεισμό από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα συνεχίζουν οι αγρότες της Αχαΐας στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου