ΕΛΛΑΔΑ

Πώς και από ποιον δολοφονήθηκε ο άστεγος που βρέθηκε σε κάδο στη Δάφνη

πώς-και-από-ποιον-δολοφονήθηκε-ο-άστεγ-590644

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 73χρονου άστεγου, η σορός του οποίου βρέθηκε στις 12 Ιανουαρίου σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του προκλήθηκε από στραγγαλισμό. Όπως εξακριβώθηκε από την ενδελεχή έρευνα και την συνδυαστική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας 59χρονος επίσης άστεγος.

Όπως διαπιστώθηκε, το θύμα που ήταν άστεγος “φιλοξενήθηκε” από τον δράστη, που επίσης είναι άστεγος, σε εγκαταλελειμμένο οίκημα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου που χρησιμοποιούσε ως κατάλυμα. Μετά από παραμονή 4-5 ημερών, ο 59χρονος στραγγάλισε το θύμα του. To θύμα φιλοξενήθηκε από τον 59χρονο σε παλιά βιοτεχνία επίπλων στις 4 και 5 του μήνα. Ο δράστης τον χτύπησε και τον στραγγάλισε στις 9 του μήνα και τον πέταξε σε φρεάτιο ασανσέρ. Εξαιτίας της δυσοσμίας ο 59χρονος μετέφερε το πτώμα και το πέταξε στις 11 του μήνα στον κάδο όπου και βρέθηκε. Ο δράστης έχει απασχολήσει τις αρχές για απόπειρα κλοπής, ναρκωτικά και οπλοκατοχή. Στο κτήριο έχουν βρεθεί και πολλά ευρήματα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δράστη, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, αιτία των πράξεών του ήταν η εριστική και υβριστική συμπεριφορά του θύματος προς τον ίδιο. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εκδόθηκε από τον κ. Ανακριτή ένταλμα δυνάμει του οποίου την 24-1-2017 συνελήφθη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου