ΕΛΛΑΔΑ

Σενάρια εκλογών άνοιξε ο Χάρης Καστανίδης

σενάρια-εκλογών-άνοιξε-ο-χάρης-κασταν-501841

«Φωτιές» άναψε στην κυβέρνηση η δήλωση που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 989 ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης σχετικά με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και το κατά πόσο χρειάζονται δημοκρατική νομιμοποίηση:
«Λαμβάνονται μέτρα που είναι απολύτως αναγκαία και σίγουρα δε θα ελάμβανε μία κυβέρνηση με σοσιαλοδημοκρατική ιδεολογία.
» Υπάρχει ανάγκη δημοκρατικής νομιμοποίησης. Εάν δεν υπάρξει αυτό ίσως μία γενναία κυβέρνηση να έχει σώσει τη χώρα αλλά για τα επόμενα 30 χρόνια δε θα υπάρχει κεντροαριστερά» σημείωσε ο κ. Καστανίδης.
Η Νέα Δημοκρατία διά του εκπροσώπου της Πάνου Παναγιωτόπουλου σχολίασε: «Ο υπουργός Δικαιοσύνης με τις σημερινές δηλώσεις του, περί ανάγκης δημοκρατικής νομιμοποίησης είναι ξεκάθαρο ότι υπαινίσσεται πρόωρες εκλογές.
Τώρα, πλέον, είναι η σειρά του Πρωθυπουργού να μας απαντήσει υπεύθυνα, αν σκέφτεται να πραγματοποιήσει (και πότε…) αυτό που υπονοεί ο υπουργός του.»
Από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίστηκε ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών, δεδομένου ότι και ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Για το θέμα ρωτήθηκε και ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος στη διάρκεια παρέμβασής του στο Mega, ξεκαθαρίζοντας ότι τώρα είναι ώρα για δουλειά και όχι για εκλογές.
Υπενθυμίζεται ότι στην Ελευθεροτυπία της Δευτέρας υπήρχε ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο, ο Χάρης Καστανίδης είχε ταχθεί υπέρ της διπλής κάλπης το Νοέμβριο (δημοτικές και βουλευτικές), εκτιμώντας ότι μια νωπή εντολή, με τα σημερινά δεδομένα, θα δημιουργήσει μια νέα δυναμική και θα αφαιρέσει επιχειρήματα από τη ΝΔ που προσπαθεί να αποσείσει ή να συσκοτίσει τις ακέραιες ευθύνες που φέρει για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.
Για το θέμα είχε υπάρξει παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου:
«Ο κ. Καστανίδης ποτέ δεν έχει προβεί σε δημόσια δήλωση για εκλογές το φθινόπωρο. Συνεπώς, αυτό που γράφτηκε, ελέγχεται πλήρως και, φυσικά, εφόσον δεν υπάρχει δημόσια δήλωση, δεν μπορούμε να αποδίδουμε σε κάποιον υπουργό τέτοιες απόψεις».
Παράλληλα, από κύκλους του Μαξίμου υπενθυμίζεται και η σχετική απάντηση του πρωθυπουργού στη συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», στην οποία ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είχε δηλώσει:
«Σε καμία περίπτωση. Το μόνο που μας απασχολεί όλους μας είναι η δουλειά μας, οι αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στη χώρα, ώστε σύντομα να νιώσουν όλοι οι πολίτες σιγουριά και ασφάλεια. Θυμίζω ότι εμείς ζητήσαμε εκλογές και αυτές οι εκλογές έγιναν. Θυμίζω, ότι εμείς τις ζητήσαμε και πολύ νωρίτερα διότι βλέπαμε τον κατήφορο και τις αρνιόταν πεισματικά ή προηγούμενη κυβέρνηση. Θυμίζω, ότι εμείς είπαμε ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Και βλέπουμε όλοι πόσο δίκιο είχαμε τελικά. Ότι θα βουλιάζαμε εάν δεν είχε γίνει κυβερνητική αλλαγή ποιος το αμφισβητεί σήμερα; Και λάβαμε λαϊκή εντολή για μεγάλες αλλαγές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου