ΕΛΛΑΔΑ

Ολοι ενώπιον των ευθυνών μας για τη φτώχεια

ολοι-ενώπιον-των-ευθυνών-μας-για-τη-φτώ-500797

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, της «Αποστολής». Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την προσπάθεια αξιέπαινη και τόνισε ότι η Πολιτεία θα είναι αρωγός.
«Είναι γνωστό σε όλους ότι, αθόρυβα, χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά πολύ ουσιαστικά και αποτελεσματικά, βρίσκεστε πάντα δίπλα στους συνανθρώπους μας, σε αυτούς που είτε πάσχουν, είτε έχουν ανάγκη στήριξης, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής ή και θρησκεύματος» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.
«Η σημερινή σας πρωτοβουλία, με την ίδρυση της "Αποστολής", μιας αμιγώς φιλανθρωπικών στόχων εταιρείας, που σκοπό έχει να βοηθήσει σ’ αυτή την κατεύθυνση, είναι σίγουρα αξιέπαινη» πρόσθεσε.
«Θα μας βρείτε αρωγούς στον αγώνα σας, στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων Εκκλησίας – Πολιτείας, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε συζητήσει, στις πάντα δημιουργικές και ουσιαστικές συζητήσεις μας» συνέχισε.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι βιώνουμε σήμερα τις επιπτώσεις μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, της οποίας οι επιπτώσεις της είναι ορατές παντού.
«Φτώχεια, ανεργία, έξαρση του μεταναστευτικού ή προσφυγικού φαινομένου, έντονα κοινωνικά προβλήματα, που μέρα με τη μέρα εμφανίζονται στις σύγχρονες κοινωνίες και μας θέτουν όλους μπροστά σε πολύ μεγάλες ευθύνες και προκλήσεις» είπε.
«Εκκλησία και Πολιτεία, ο καθένας από τη δική του σκοπιά, μπορούν και πρέπει να συνεργαστούν για το κοινό καλό» πρόσθεσε.
«Είπατε και εσείς: διαφάνεια, κατανόηση των λαθών μας, αλλά και αλλαγές. Αλλαγές, όπως είναι ο "Καλλικράτης", μεγάλες αλλαγές για την Αυτοδιοίκηση, με τις οποίες προβλέπουμε ακριβώς η νέα ισχυρή Αυτοδιοίκηση να αναλάβει σημαντικότατο και καθοριστικό ρόλο στον τομέα της πρόνοιας, στις προνοιακές δομές της χώρας μας, αναμορφώνοντας ουσιαστικά ένα προνοιακό σύστημα, που ήταν πελατειακό και αναποτελεσματικό» τόνισε.
Η Αρχιεπισκοπή αποχώρησε ως εταίρος από την παλιά οργάνωση, η οποία πριν λίγες μέρες μετονομάστηκε σε «Αγάπη» και ίδρυσε μία άλλη ΜΚΟ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είναι η «Αποστολή» να έχει χαρακτήρα αμιγώς φιλανθρωπικό και προνοιακό. Θα αποτελεί δηλαδή την «ομπρέλα» κάτω από την οποία θα αναπτύσσεται όλο το κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής.
Η «Αποστολή» θα έχει δύο εταίρους -ο ένας θα είναι η Αρχιεπισκοπή και ο δεύτερος το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου