ΕΛΛΑΔΑ

Τη νέα ηγετική ομάδα ανακοίνωσε ο Α. Σαμαράς

τη-νέα-ηγετική-ομάδα-ανακοίνωσε-ο-α-σαμ-502081

Αλλαγές στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. ανακοινώνει ο Αντ. Σαμαράς. Χθες, ανακοίνωσε και επίσημα την τοποθέτηση των κ. Δ. Αβραμόπουλου και Σ. Δήμα ως αντιπροέδρων του κόμματος. Για την Τετάρτη έχει οριστεί η ανακοίνωση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ αμέσως μετά τοποθετείται ο «ανασχηματισμός» των τομεαρχών.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος θα αναλάβει την εποπτεία της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, των διεθνών σχέσεων του κόμματος και τους τομείς της δημόσιας διοίκησης και ασφάλειας, ενώ ο πρώην επίτροπος Σταύρος Δήμας θα αναλάβει το πεδίο της οικονομίας και ανάπτυξης και την εποπτεία των τομέων περιβάλλοντος, ενέργειας, μεταφορών κ.ά.

Η ανακοίνωση της τοποθέτησης των δύο αντιπροέδρων προηγήθηκε των εξαγγελιών για την οικονομική κρίση, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να επιθυμεί να έχει την Τετάρτη στο πλευρό του τον αντιπρόεδρο, αρμόδιο επί των Οικονομικών.

Όσον αφορά στις αλλαγές στο συμβούλιο των τομεαρχών, η ανακοίνωσή τους τοποθετείται χρονικά μετά την Τετάρτη.

Πληροφορίες θεωρούν δεδομένη την είσοδο στην ηγετική ομάδα του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη (πιθανότατα στον τομέα Άμυνας), ενώ στο επιτελείο για την Οικονομία θα ενταχθεί και ο Ν. Μηταράκης.

Τέλος, αλλαγές αναμένονται και στον τομέα του πολιτικού σχεδιασμού, λόγω της ενδεχόμενης υποψηφιότητας του Κ. Γκιουλέκα στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου