ΕΛΛΑΔΑ

Διάλογοι «λιμανιού» στο Κοινοβούλιο

διάλογοι-λιμανιού-στο-κοινοβούλιο-503819

Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς επιτέθηκε κατά του ΚΚΕ ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση ερώτησής του για τους αποκλεισμούς των λιμανιών εκ μέρους του ΠΑΜΕ, προκαλώντας αντίστοιχες απαντήσεις των βουλευτών του Κομμουνιστικού Κόμματος, αλλά και παρέμβαση από πλευράς του προεδρείου.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε πως «τα τελευταία 40 χρόνια έχουμε παραχαϊδέψει αυτό το κόμμα και έχουμε δώσει πολιτική ασυλία να κάνει πράγματα που κάνουν οι εγκληματίες», για να επαναλάβει αργότερα πως «το ΚΚΕ εγκληματεί και όποιος εγκληματεί είναι κακοποιός». Στην ερώτησή του, δε, τι πρόκειται να κάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να αντιμετωπίσει μελλοντικές αντίστοιχες κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, αφού δεν αντιμετώπισε τις προηγούμενες, ο υφυπουργός Σπύρος Βούγιας απάντησε πως η κυβέρνηση προκρίνει πολιτικές λύσεις.

«Μόνον ως χιούμορ εκλαμβάνω την απάντησή σας» επανήλθε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ. «Ο πρωθυπουργός εκτίμησε την ζημιά σε δεκάδες έως εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και το κράτος λέει πως θα υφιστάμεθα την ίδια ζημιά και εμείς θα τους κοιτάμε; Επειδή είμαστε ενόψει χρεοκοπίας δεν μπορώ να γελάσω, αλλά θα επιμείνω: Αν το ΠΑΜΕ συνεχίσει, το κράτος θα επιβάλλει το νόμο; Επί Μπρέζνιεφ, μία απεργία πήγε να γίνει στην Ουκρανία και πήγαν τα στρατεύματα του Ερυθρού Στρατού και τους εκτέλεσαν. Τους εκτελέσατε τους εργάτες! Το ΚΚΕ προχώρησε σε περιστολή μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων στον 902 και τον Ριζοσπάστη, μεγαλυτέρων εκείνων που κάνει η κυβέρνηση. (…) Είναι καιρός να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι είναι υποκριτές που δήθεν μάχονται για τα εργασιακά δικαιώματα και ως πλέον στυγνοί εργοδότες, απαγορεύουν την απεργία στην Τυποεκδοτική και καλούν τους υπόλοιπους Έλληνες να απεργήσουν. Θα τους βλέπετε απ’ τον Αυτιά και τον Παπαδάκη ή θα αναλάβετε τις ευθύνες σας;» ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης.

Στη διόρθωση του προεδρεύοντος Γρηγόρη Νιώτη, πως «δεν εκτέλεσε το ΚΚΕ τους εργάτες στην Ουκρανία», ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «το ΚΚΕ είναι παράρτημα της Σοβιετικής Ένωσης», κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της Σοφίας Καλαντίδου: «Δεν θα απολογηθούμε σε σας!».

Ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ βουλευτών των δύο κομμάτων με πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς. Από την πλευρά του ΚΚΕ απευθύνθηκαν  στους βουλευτές του ΛΑΟΣ οι χαρακτηρισμοί «ουραγκοτάγκος» και «ταγματασφαλίτες».

Η ένταση προκάλεσε την παρέμβαση του αντιπροέδρου της Βουλής Γρ. Νιώτη ο οποίος ζήτησε «χαρακτηρισμοί τέτοιου είδους […] να μην ακούγονται σ’ αυτήν την αίθουσα, και ούτε εκτός αιθούσης!».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ, λίγο αργότερα αναφέρεται: «Βουλευτές του ΛΑΟΣ, ως σύγχρονοι ταγματασφαλίτες, ξανά στο έργο της εντεταλμένης αποστολής τους και στο γνωστό ρόλο της συκοφαντίας κατά του ΚΚΕ: Σήμερα στη Βουλή, με το γνωστό ύφος του Γκέμπελς, επιδόθηκαν σε υβρεολόγιο κατά του ΚΚΕ, ενώ απαίτησαν από την κυβέρνηση ακόμα περισσότερα μέτρα καταστολής εναντίον του εργατικού κινήματος.

»Δυστυχώς για τους ίδιους, το μπόι τους είναι πολύ μικρό για να κρύψει εκείνους που βρίσκονται πίσω τους: Τους εφοπλιστές και γενικότερα τους μεγαλοκαπιταλιστές».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου