ΕΛΛΑΔΑ

Η Δικαιοσύνη ανοίγει το «φάκελο» Σώρρα

η-δικαιοσύνη-ανοίγει-το-φάκελο-σώρρ-608648

Κάτω από «μικροσκόπιο» θα βρεθούν όλες οι δικογραφίες που αφορούν τον Αρτέμη Σώρρα, καθώς κατόπιν εντολής της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου ανασύρθηκαν από το αρχείο προς διερεύνηση όλες οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται το όνομά του.

Παράλληλα, κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, διερευνάται από την Οικονομική Αστυνομία, εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της προτροπή της οργάνωσης του κ. Σώρρα να μην πληρώνουν οι πολίτες τις οφειλές τους στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ήδη ολοκληρώθηκε το στάδιο των καταθέσεων και της συγκέντρωσης των στοιχείων, ενώ ο φάκελος θα εμπλουτιστεί από τα δημοσιεύματα του Τύπου που διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργούς Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, για το επίμαχο ζήτημα.

Την ίδια ώρα, έχει σχηματιστεί δεύτερη δικογραφία από Εισαγγελία της Πελοποννήσου και αφορά την υποβολή από πολίτες, σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, των εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από το κόμμα «Ελλήνων Συνέλευσις» του κ. Σώρρα και με τις οποίες ζητούν να εισπράττονται τα χρέη τους από τα ομόλογα, ύψους 600 δισ. δολαρίων που ισχυρίζεται ότι έχει.

Επίσης, μια άλλη, τρίτη δικογραφία, έχει σχηματιστεί και αφορά τη διανομή των εν λόγω εξουσιοδοτήσεων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από μέλη του κόμματος του κ. Σώρρα.

Στη Θεσσαλονίκη έχει ήδη μεταβεί επιθεωρητής του Αρείου Πάγου, προκειμένου να λάβει εξηγήσεις για την προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και φέρεται να αφορά τη μη αποδοχή της επίμαχης εξουσιοδότησης από υπάλληλο του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η περίπτωση που απασχόλησε την Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης οδεύει προς το αρχείο, καθώς αφορά ιδιωτική διαφορά για κατάληψη οικίας που κατέληξε σε αγωγή και επιδίκαση αποζημίωσης και με τον εναγόμενο να ζητά να εισπραχθεί το ποσό από τα ομόλογα του κ. Σώρρα.

Οι ίδια πηγή αναφέρει ότι η επίμαχη προκαταρκτική έρευνα δεν στρέφεται σε βάρος δημοσίου υπαλλήλου.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, αίτημα να μελετηθεί η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία αθωώθηκε ο κ. Σώρρας για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει ο βουλευτή της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακόμη, η κ. Δημητρίου χρέωσε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την αναίρεση υπέρ του νόμου που έχει καταθέσει ο δικηγόρος Πέτρος Πανταζής, επί της υπ’ αριθμ. 67650/2013 αθωωτικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, που αφορά τον κ. Σώρρα.

(ethnos.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου