ΕΛΛΑΔΑ

Στο προσκήνιο η σχέση Mayo – Ρηγίλλης

στο-προσκήνιο-η-σχέση-mayo-ρηγίλλης-504492

Λογαριασμός της Ν.Δ. «μπαίνει» στο στόχαστρο της Εξεταστικής που ερευνά το σκάνδαλο της Siemens.

O Πρόεδρος της Επιτροπής, Σήφης Βαλυράκης ζητά το άνοιγμα λογαριασμού που φέρεται να ανήκε στη Ρηγίλλης και στον οποίο έχουν εντοπιστεί 5 εμβάσματα από τον λογαριασμό της off-shore Λιβεριανής εταιρίας MAYO από 7 Ιουνίου 1989 έως και 21 Νοεμβρίου 1990.

Με επιστολή του στον Πρόεδρο της Επιτροπής για την Καταπολέμηση Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες κ. Στυλιανό Γκρόζο και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο, την οποία κοινοποιεί και στην Εφέτη – Ειδική Ανακρίτρια κ. Μ. Νικολακέα, ο Πρόεδρος της Εξεταστικής ζητά να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες γύρω από τον επίμαχο λογαριασμό 51733297 στην Εθνική Τράπεζα, κατάστημα Κολωνακίου.

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για την περίοδο Οικουμενικής Κυβέρνησης και Κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ η Επιτροπή αναμένεται να εξετάσει αν ο λογαριασμός αυτός υφίσταται στη Ν.Δ. και επί Προεδρίας Μιλτιάδη Εβερτ.

Οι λογαριασμοί

Μια πρώτη έκθεση αξιολόγησης συναλλαγών 25 φυσικών προσώπων και πέντε επιχειρήσεων -από τους συνολικά 59 υπό έλεγχο- που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχετίζονται με τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens, κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Μέχρι στιγμής, δεν εξάγονται πλήρη συμπεράσματα ως προς την αρχική προέλευση και την τελική διάθεση των χρηματικών μέσων, ούτε αναφέρονται ως παραλήπτες ενδιάμεσοι ή τελικοί, πολιτικά πρόσεωπα.Η πενταμελής ομάδα εργασίας της Τράπεζας Ελλάδος δηλώνει αδυναμία να αναζητήσει παραστατικά που υποστηρίζουν συναλλαγές, οι οποίες εμφανίζονται σε λογαριασμούς που τηρούνται σε τράπεζες εξωτερικού, ενώ είναι ιδιαίτερα δυσχερής και χρονοβόρα η ανεύρεση παραστατικών που υποστηρίζουν συναλλαγές παλιών περιόδων.

Κατά την αναζήτηση των παραστατικών, σημειώνεται στην έκθεση, δόθηκε έμφαση στην προέλευση των ποσών για τα στελέχη του ΟΤΕ και στη διάθεση των ποσών για τα στελέχη της Siemens, ενώ για τους χρηματιστές δόθηκε έμφαση στα ποσά που εμφανίζονται στρογγυλοποιημένα, δηλαδή που εκτιμάται ότι δεν προέρχονται, ούτε διατέθηκαν για την αγοραπωλησία μετοχών.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου