ΕΛΛΑΔΑ

Διαψεύδει ενδεχόμενο εθνικών εκλογών

διαψεύδει-ενδεχόμενο-εθνικών-εκλογώ-851206

«Σήμερα είμαστε στη θέση να προσδοκούμε ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον πιο αισιόδοξα, γιατί υπάρχει μια κυβέρνηση με τόλμη και αποφασιστικότητα, που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και των πολιτών», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής και κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες του CNN για πρόωρες εκλογές, τόνισε: «Σαφέστατα απορρίπτουμε οποιαδήποτε τέτοια σκέψη και σενάριο και πιστεύουμε ότι, αν υπάρχει κάποιος που μπορεί και πρέπει να ζητήσει εκλογές, ας βγει να το κάνει».
Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε πως «οι θεωρίες και τα σενάρια είναι αλήθεια ότι περισσεύουν». Πρόσθεσε, δε, ότι «ο ελληνικός λαός θεωρεί ότι τέτοιες πολυτέλειες δεν πρέπει να υπάρχουν, ούτε ως σκέψεις» και πως ίδια είναι και η θεώρηση της κυβέρνησης.
Για το αν θα υπάρξει ανασχηματισμός, υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει» και πως «η κυβέρνηση δουλεύει, έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα, που τα αντιμετωπίζει συλλογικά».
Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια κρίση πρωτοφανή για τις τελευταίες δεκαετίες, «στην οποία μπήκαμε πλήρως ανοχύρωτοι, λόγω των γνωστών χρόνιων παθογενειών μας, αλλά και της εγκληματικής αβλεψίας της προηγούμενης κυβέρνησης».
Αναφερόμενος στο δίλημμα, που προέκυψε από αυτή την κατάσταση, για «σωτηρία της χώρας, ή χρεοκοπία», ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «ήταν αδιανόητο για την κυβέρνηση να επιτρέψει να βιώσει ο Έλληνας πολίτης τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας» και πρόσθεσε ότι «προτιμήσαμε τον σκληρό δρόμο της σωτηρίας, με πολύ κόπο, μαραθώνιες διαπραγματεύσεις και θυσίες από όλους».
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εγκαθιδρύει τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια στη λειτουργία του δημοσίου, τον κοινωνικό διάλογο, την ηλεκτρονική διαβούλευση, την ανάπτυξη και το «σπάσιμο» της γραφειοκρατίας με προφανή στόχο την εμπέδωση του αισθήματος δικαίου στους πολίτες και της δημοκρατικής συμμετοχής των κοινωνικών εταίρων στη λήψη των αποφάσεων.
«Προχωράμε σε σημαντικότατες τομές παντού, σε ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, αξιόπιστες στατιστικές αναλύσεις, την επανάσταση του "Καλλικράτη" και σε ένα βιώσιμο και κατά το δυνατό δικαιότερο ασφαλιστικό σύστημα, που εξασφαλίζει ότι οι επόμενες και παρούσες γενιές θα λαμβάνουν σύνταξη», τόνισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου