ΕΛΛΑΔΑ

“Νεκρώνει” δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

νεκρώνει-δημόσιος-και-ιδιωτικός-το-436212

Τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με αφορμή τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Τρίτη, από την οποία αναμένεται να νεκρώσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11.00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή

Μπλόκο και στο λιμάνι του Πειραιά ετοιμάζουν για δύο από τα 14 σωματεία της ΠΝΟ, εμποδίζοντας τον απόπλου, μολονότι το συνδικάτο αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κινητοποίηση.

Παράνομη κήρυξε το Πρωτοδικείο Πειραιά την απεργία που έχουν κηρύξει για την Τρίτη τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και «Στέφενσων», κάνοντας δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλει το πρωί η Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

Η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας θα στείλει εξώδικο προς το Λιμενικό Σώμα και τον ΟΛΠ, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να λειτουργήσει ομαλά το λιμάνι την Τρίτη.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Τα δικαστήρια για άλλη μια φορά τάσσονται απροκάλυπτα στην υπηρεσία των εφοπλιστών και των μεγαλεμπόρων.

» Έβγαλαν και πάλι παράνομη την απεργία των ναυτεργατικών σωματείων που συμμετέχουν στην γενική πανελλαδική απεργία, την οποία έχουν προκηρύξει εκτός από το ΠΑΜΕ η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη και υπόλογη.»

Προβλήματα θα προκληθούν και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λόγω της απεργίας. Συγκεκριμένα, τα αστικά λεωφορεία θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Μετρό θα κυκλοφορήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Το Τρόλεϊ θα λειτουργήσει από τις 7.30 ως τις 22.00, το Τραμ από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ. Αναστέλλεται η απεργία που είχε εξαγγείλει για την προσεχή Τετάρτη (30/6) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, καθώς οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση της Τρίτης.

Σε ματαίωση 34 σκελών πτήσεων εσωτερικού προχώρησε η Olympic Air. Η Aegean ανακοίνωσε ότι λόγω της 24ωρης απεργίας της ΟΣΥΠΑ, αναγκάζεται να ματαιώσει 28 σκέλη πτήσεων στο δίκτυο του εσωτερικού.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι δημοσιογράφοι, με 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης. Το nooz.gr δεν θα ανανεώσει το περιεχόμενο του καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας.

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζομένους "να συμμετέχουν μαζικά στην γενική απεργία της Τρίτης" για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης.

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της καλεί τα μέσα μεταφοράς να απεργήσουν την Τρίτη (29/6) με τέτοιο τρόπο, "ώστε να μη θιγεί σε καμία περίπτωση η δυνατότητα της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο" και τονίζει ότι "η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, αλλά και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων αποτελεί στόχο κάθε γενικής απεργίας".

Το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ καλεί τις ομοσπονδίες να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μαζί με την ΓΣΕΕ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου