ΕΛΛΑΔΑ

Καταδίκη γυναικολόγου που έκανε άμβλωση σε 40χρονη χωρίς να είναι έγκυος

καταδίκη-γυναικολόγου-που-έκανε-άμβλ-621727

Σοκ προκαλεί η υπόθεση της γυναικολόγου από την Χαλκίδα η οποία υπέβαλε σε άμβλωση έναντι αμοιβής πελάτισσά της λέγοντας της ψευδώς ότι κυοφορεί.

Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2007 όταν μία 40χρονη μητέρα τριών παιδιών επισκέφθηκε τη γυναικολόγο στο ιατρείο της προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ Παπανικολάου. Τότε, η γυναικολόγος διαπίστωσε όχι μόνο ότι η 40χρονη ήταν 2 μηνών έγκυος, αλλά και ότι εμφάνιζε έναν πολύποδα. Η 40χρονη εξέφρασε την επιθυμία να διακόψει την κύηση και να αφαιρέσει τον πολύποδα και έτσι η γυναικολόγος προχώρησε στις επεμβάσεις έναντι 800 ευρώ.

Εξι μήνες αργότερα όμως, η 40χρονη επισκέφθηκε και πάλι τη γυναικολόγο η οποία αφού την εξέτασε διαπίστωσε ότι είναι και πάλι έγκυος με την γυναίκα να απορεί και να τονίζει ότι λαμβάνει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις. Παρόλα αυτά η γυναικολόγος επέμεινε και της έκανε υπερηχογράφημα το οποίο και της έδειξε κανόνισε και άλλο ραντεβού για άμβλωση στη 40χρονη κάνοντάς της καλύτερη τιμή στα 750 ευρώ.

Η είδηση της δεύτερης εγκυμοσύνης όμως φάνηκε ιδιαίτερα περίεργη στο σύζυγο της 40χρονης, και έτσι το ζευγάρι επισκέφθηκε δεύτερο γυναικολόγο ο οποίος διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε εγκυμοσύνη.

Η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια με τη γυναικολόγο να καταδικάζεται από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Χαλκίδας σε φυλάκισης 29 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ για απόπειρα απάτης και έκδοση ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης. Η γιατρός άσκησε έφεση και το Τριμελές Εφετείο Εύβοιας μείωσε την ποινή σε 13 μήνες και 1.000 ευρώ. Στη συνέχεια ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την εφετειακή απόφαση και απέρριψε την αναίρεση της γυναικολόγου.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου