ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα απεργούν οι πάντες!

σήμερα-απεργούν-οι-πάντες-437048

Λουκέτο στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο Βόλο σήμερα. Νεκρώνουν βιομηχανική περιοχή και δημόσιες υπηρεσίες , Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας, δικαστήρια, εξαιτίας της 24ωρης πανεργατικής απεργίας. Απεργούν επίσης δημοσιογράφοι και μηχανικοί. Στην Πλατεία Ελευθερίας το Εργατικό Κέντρο και η ΑΔΕΔΥ στις 9.30 το πρωί, στην Πλατεία Πανεπιστημίου το Πανεργατικό Μέτωπο επίσης στις 9.30 το πρωί.

«Μόνον η λύση του αγώνα υπάρχει μπροστά στην επικίνδυνη πραγματικότητα της βάναυσης ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, της κατάρρευσης του χρηματοδοτικού μηχανισμού της Κοινωνικής Ασφάλισης και της πρωτοφανούς σκληρότητας των εργατοκτόνων μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση επεσήμανε χθες από το Βόλο το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Δόλγυρας.

«Λέμε όχι στα νομοσχέδια κατεδάφισης του ασφαλιστικού συστήματος και της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, κάτω τα χέρια από τους μισθούς και τις συντάξεις», υπογραμμίζεται στην κοινή διακήρυξη ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ και διεκδικείται μεταξύ άλλων μια οικονομική πολιτική που να ενισχύει την ανάπτυξη, την ανακατανομή των φορολογικών βαρών, την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα θεωρούν ότι η συνέχιση των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος και σημειώνουν: «Τα πρωτοφανή σε σκληρότητα, αντικοινωνικά και εργατοκτόνα μέτρα που προωθεί στη Βουλή η κυβέρνηση, υπακούοντας χωρίς καμία αντίσταση στις αξιώσεις των αγορών και της τρόικας, οδηγούν τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα στην εξόντωση και ΔΕΝ μπορεί να γίνουν αποδεκτά».
Ψήφισμα καταδίκης του ασφαλιστικού εξέδωσε χθες το Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας που καταγγέλλει ότι οι συντάξεις των μηχανικών με 35 χρόνια προϋπηρεσία με τις νέες ρυθμίσεις θα βρεθούν στα 690 ευρώ! Στο ψήφισμα γίνεται λόγος για «ισοπεδωτική πολιτική, που στοχοποιεί τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και ειδικά τους μηχανικούς που αντιπροσωπεύουν το 55% των διπλωματούχων μηχανικών της χώρας, ανατρέποντας πλήρως όσα ίσχυαν έως σήμερα, παραβλέποντας ότι ειδικά οι μηχανικοί με τις επαχθείς παρακρατήσεις είχαν δημιουργήσει το υγιέστερο ταμείο στη χώρα μας, το ΤΣΜΕΔΕ, σφαγιάζει τις συντάξεις και τις περιορίζει στο 1/3 των σημερινών , ποσοστό αδιανόητο».
Κάλεσμα στους εργαζομένους να συμμετέχουν στη σημερινή απεργία απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας, ο σύλλογος εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας, το Συνδικάτο Ηλεκτροτεχνιτών και Μισθωτών Ηλεκτρολόγων και το Συνδικάτο Οικοδόμων.
Ανακοίνωσε εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, στην οποία σημειώνει: «Το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ, που υποστηρίζουν το πρόγραμμα ΔΝΤ-ΕΕ, βάζουν στο στόχαστρό τους τα ασφαλιστικά δικαιώματά μας με το πρόσχημα ότι τα ταμεία καταρρέουν. Λένε και πάλι ψέματα. Απαιτούν να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα και μετατρέπουν τη σύνταξη σε προνοιακό επίδομα αυτοί που επί χρόνια οργανώνουν μεθοδευμένα την επιδρομή στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, κατασπαταλώντας το μόχθο γενιών και γενιών εργαζόμενων».

Στην Πλατεία Πανεπιστημίου το ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει απεργιακή συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί της Τρίτης στην Πλατεία Πανεπιστημίου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι τα μέτρα που παίρνονται στη χώρα μας, σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης και σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του ΠΑΜΕ ότι είναι σε εξέλιξη μια βαθιά ολόπλευρη καπιταλιστική κρίση.
«Ισοπεδώνουν -αναφέρει- κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό και κοινωνικό μας δικαίωμα. Το ίδιο κάνουν σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Το ίδιο κάνει και στην Ελλάδα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συμμαχία με το ΛΑΟΣ και την ουσιαστική στήριξη της Ν.Δ.
Υποστηρίζει επίσης ότι οι εφαρμοσμένες πολιτικές «μετατρέπουν σε Γολγοθά τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας με τα μέτρα που παίρνουν σήμερα και τα αλλεπάλληλα πακέτα μέτρων που ετοιμάζονται να πάρουν τους επόμενος μήνες για να χορτάσουν τον καπιταλιστικό μινώταυρο».
Το ΠΑΜΕ επισημαίνει επίσης ότι όσοι προωθούν και στηρίζουν αυτά τα μέτρα «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο και προειδοποιεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, παρά το γεγονός ότι διανύουμε καλοκαίρι.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου