ΕΛΛΑΔΑ

«Κατάλληλες οι συνθήκες για το νέο κόμμα»

κατάλληλες-οι-συνθήκες-για-το-νέο-κόμ-504889

Σκληρή απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, κατηγορώντας τον για λαϊκισμό και ανευθυνότητα απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.
Μιλώντας στον Βήμα 99,5 η ανεξάρτητη βουλευτής χαρακτήρισε το συνέδριο της ΝΔ ως ένα «πολυδάπανο» συνέδριο, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι ακολουθεί την πολιτική του «ώριμου φρούτου», επενδύοντας στην αποτυχία της κυβέρνησης, άρα και της χώρας, ενώ για τις εναντίον της βολές είπε πως «δεν είμαι εξαπτέρυγο κανενός» και «η ιστορία του καθενός δείχνει και την πορεία του». Όσο για τη δημιουργία νέου κόμματος, δήλωσε ότι υπάρχουν πλέον οι κατάλληλες συνθήκες.
Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι από το συνέδριο δεν προέκυψε καμία ουσιαστική πρόταση και κατηγόρησε την ηγεσία του κόμματος ότι παραμένει κολλημένη στο χθες, καθώς για να κυβερνήσει ακολουθεί τη στρατηγική του «ώριμου φρούτου», επενδύοντας στην αποτυχία της κυβέρνησης, άρα και στην αποτυχία της χώρας».

Κατηγόρησε, δε, την ηγεσία της ΝΔ ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο δεν έχει καταθέσει καμία ουσιαστική πρόταση για την οικονομία. «Κρατάει μυστικές τις λύσεις ακόμα και σήμερα» είπε η κ. Μπακογιάννη, σχολιάζοντας της εξαγγελία του Αντώνη Σαμαρά ότι στις 7 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι θέσεις της ΝΔ για την έξοδο από την οικονομική κρίση.

«Έφτασε η ώρα να σταματήσουμε τους πολιτικαντισμούς. Έφτασε η ώρα να μιλήσουμε σοβαρά σε αυτή τη χώρα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις» τόνισε η κ. Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι οι λογικές του «χθες» δεν αγγίζουν την κοινωνία, αφού ο λαός θέλει ξεκάθαρες απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

«Σήμερα ο ελληνικός λαός είναι πολύ σοφότερος, δεν τρώει κουτόχορτο» επισήμανε.

Η κ. Μπακογιάννη απάντησε με σκληρή γλώσσα στις βολές του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαι εξαπτέρυγο κανενός» και πως «η ιστορία του καθενός δείχνει και την πορεία του».

Σε ερώτηση για τη δημιουργία νέου κόμματος, η κ. Μπακογιάννη δεν ανέφερε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, σημείωσε όμως ότι «οι συνθήκες πλέον είναι οι κατάλληλες».

«Με ενδιαφέρει η χώρα. Ο καθένας έχει τη δική του ευθύνη να κάνει ό,τι μπορεί» είπε, τονίζοντας ότι «χρειάζεται μία φωνή που δεν θα λαϊκίζει, που δεν θα βάζει νερό στο κρασί της».

Η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε ότι ο λαϊκισμός είναι η λογική του χθες και πως «υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να παίξουν πια αυτό το παιχνίδι». Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση «απαιτείται το μίνιμουμ της σύγκλισης και της συναίνεσης. Δεν πάει άλλο» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα «σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας, σε όσους ενδιαφέρονται για τη χώρα και βλέπουν τα κακώς κείμενα».

Τέλος, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι με την πολιτική της καταδικάζει την ιδιωτική οικονομία, και ως παράδειγμα έφερε το «πάγωμα» της επιστροφής του ΦΠΑ στις υγιείς επιχειρήσεις και την καθυστέρηση στην υλοποίηση έργων μέσω ΕΣΠΑ.

«Πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή την ιδιωτική οικονομία, τις επιχειρήσεις και άρα τις θέσεις εργασίας» σημείωσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου