ΕΛΛΑΔΑ

Τριετές πάγωμα μισθών

τριετές-πάγωμα-μισθών-503692

Νομοθετική ρύθμιση για τριετές πάγωμα μισθών στο ιδιωτικό τομέα, σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανάλογη απόφαση στις διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Ερωτηθείς τη Δευτέρα εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε τέτοια κίνηση, ο κ. Πεταλωτής είπε: «Αυτό είναι μια απόφαση, που έχει ληφθεί. Το πώς θα εξειδικευτεί είναι θέμα νομοτεχνικό».

Ο κ. Πεταλωτής είπε ακόμη πως «φυσικά δεν υπάρχει καμία διάσταση με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε ότι δεν έχει τεθεί θέμα εσωκομματικής πειθαρχίας, ωστόσο παρέπεμψε στην ψηφοφορία της επόμενης εβδομάδας, «για να δούμε πώς θα εξελιχθεί» και «για να μη μιλάμε με εικασίες».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών, σε περίπτωση διαρροών στην ψήφιση του ασφαλιστικού απάντησε αρνητικά λέγοντας: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα πρόωρων εκλογών, εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές, να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, ώστε μετά να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα για το οποίο δεσμευτήκαμε».

Σε ερώτηση εάν τίθεται θέμα αλλαγών στη συζήτηση μέσα στην εβδομάδα, επισήμανε ότι για τα εργασιακά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο είπε ότι υπάρχει περιθώριο για να υπάρξει σύγκλιση με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο κ. Πεταλωτής αναφέρθηκε στην «καταστροφική» κατάσταση, «που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ» και υπογράμμισε ότι «ξεκινώντας με αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω για κανέναν και για τίποτα».

Για το εάν θα μάθουν οι πολίτες τι ακριβώς ζητήθηκε από την τρόικα, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «βεβαίως, θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα» και ότι ούτως ή άλλως η κυβέρνηση έχει αναγάγει τη διαβούλευση σε θεσμό εξαιρετικής προτεραιότητας.

Επισήμανε, τέλος, ότι «περιοριστήκαμε στις αναγκαίες επώδυνες αλλαγές και προβήκαμε στο μάξιμουμ των επιλογών, που είχαμε ώστε αυτό το σύστημα να είναι δίκαιο και βιώσιμο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου