ΕΛΛΑΔΑ

Τελευταίο αντίο στο θύμα της επίθεσης

τελευταίο-αντίο-στο-θύμα-της-επίθεσης-851206

Το τελευταίο αντίο στον αστυνομικό υποδιευθυντή, Γ.Βασιλάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην έκρηξη στο κτίριο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου, συγγενείς, φίλοι, πλήθος κόσμου, βουλευτές, στελέχη κομμάτων, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος.

Παρών και ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος παρέμεινε στο πλευρό της οικογένειας του άτυχου συνεργάτη του καθόλη τη διάρκεια της κηδείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος σε μήνυμά του εξέφρασε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την Ελληνική Αστυνομία και την οικογένεια του Γ. Βασιλάκη τα συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του 50χρονου αξιωματικού. Μίλησε για την «Ελλάδα που συγκλονίστηκε από τον άδικο θάνατο ενός έντιμου αξιωματικού» και ευχήθηκε «ο Κύριος της ζωής Ιησούς Χριστός να παύσει το άδικο που κυριαρχεί στον κόσμο».

Ο διευθυντής της Άμεσης Δράσης Κωνσταντίνος Βαλλιάνος, μιλώντας εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ., είπε ότι ο Γ. Βασιλάκης αποτελούσε την απτή απόδειξη του «ανθρώπινου προσώπου του οράματος της ελληνικής αστυνομίας» και διαβεβαίωσε ότι οι συνάδελφοί του θα είναι «παντοτινοί συνοδοιπόροι στη ζωή της οικογένειάς του».

Στο Νεκροταφείο Ζωγράφου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, ο γγ του υπουργείου Γρηγόρης Τασούλας, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης, ο Γ. Αθανασάκης και ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Επίσης, ο τομεάρχης της ΝΔ Ν. Δένδιας, οι πρώην υπουργοί Βύρων Πολύδωρας, Γιώργος Βουλγαράκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Τριγάζης και από το ΛΑΟΣ ο βουλευτής Αθ. Πλεύρης, όπως και η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

Το «παρών» έδωσαν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, αλλά και η νομάρχης Ηρακλείου Ευ. Σχοιναράκη.

Έντονο ήταν το χειροκρότημα του κόσμου, αλλά και το αίτημα οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου