ΕΛΛΑΔΑ

Υπερήλικη λάμβανε τη σύνταξη του πεθαμένου άνδρα της επί 10 χρόνια

υπερήλικη-λάμβανε-τη-σύνταξη-του-πεθα-627479

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή καταδικάστηκε μία υπερήλικη γυναίκα, από τη Μεσσήνη, η οποία λάμβανε τη σύνταξη του πεθαμένου άνδρα της, επί 10 χρόνια, έχοντας εισπράξει συνολικά το ποσό των 165.000 ευρώ.

Στην 92χρονη, που είναι κατάκοιτη, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Σύμφωνα με την κατάθεση του γιου της, η υπερήλικη είναι μια γυναίκα με γραμματικές γνώσεις πρώτης Δημοτικού, και όταν το Φεβρουάριο του 2002 πέθανε ο συνταξιούχος αστυνομικός άνδρας της, ο ταχυδρόμος της είπε ότι θα κόψει τη δική της σύνταξη του ΟΓΑ και θα εισπράττει του συζύγου της. Ομως η γυναίκα δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του Δημοσίου, ενώ με το γιο της δεν μιλούσαν επειδή του είχε θυμώσει που παντρεύτηκε αλλοδαπή και έκανε μαζί της παιδί. Ετσι, για πολλά χρόνια ο γιος δεν είχε ιδέα αν η μάνα του δήλωσε το θάνατο του πατέρα του.

Εξάλλου, κατέθεσε ο ίδιος στο δικαστήριο, όταν έχασε τη γυναίκα του και έμεινε μόνος με ένα παιδί, απομακρύνθηκε κι άλλο από τη μητέρα του. Τώρα, την προσέχει αυτός και όπως είπε την τελευταία πενταετία η μάνα του δεν παίρνει καμία σύνταξη, γιατί είχε κόψει από τότε τη δική της του ΟΓΑ και το Δημόσιο της έκοψε τελείως και αυτή του πατέρα του.

Η εισαγγελέας, πάντως, πρότεινε την αθώωσή της λόγω νομικής πλάνης, αφού πείστηκε από τα όσα της είπε ο ταχυδρόμος και δεν έψαξε τι πρέπει να κάνει για να εισπράττει νόμιμα τη σύνταξη.

Πηγή: eleftheriaonline

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου