ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε και άλλη σπείρα για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

εξαρθρώθηκε-και-άλλη-σπείρα-για-τηλεφ-633054

Ως εγκληματική οργάνωση χαρακτηρίζεται από την ΕΛΑΣ, σπείρα κακοποιών από την Βουλγαρία, οι δύο από τους οποίους συνελήφθησαν χθες.

Πρόκειται για δυο άνδρες, ηλικίας 32 και 24 χρονών, ενώ το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, αναζητά άλλους δύο συνεργούς τους, μετά την απάτη που επιχείρησαν σε βάρος ηλικιωμένου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν, κυρίως ηλικιωμένα άτομα, μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, με σκοπό να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Με βάση τα στοιχεία της αστυνομίας εξιχνιάσθηκαν συνολικά δύο απάτες και 16 περιπτώσεις απόπειρας απάτης, που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, κατά το χρονικό διάστημα από 21.11.2016 έως 04.12.2016.

Εκτός των δυο Βούλγαρων, σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος άλλων δυο ατόμων, για απόπειρα απάτης κατά δεκαέξι ατόμων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, κυρίως με ηλικιωμένα άτομα, σε διάφορες περιοχές της Ιεράπετρας και παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προσποιούμενοι οικείο συγγενικό πρόσωπο, το οποίο δήθεν βρισκόταν σε δεινή θέση εξαιτίας σύλληψης από την αστυνομία, συνεπεία τροχαίου ατυχήματος. Στη συνέχεια άλλος δράστης, προσποιούμενος τον αστυνομικό, απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από τους ίδιους, προκειμένου να αποφευχθούν οι άμεσες νομικές συνέπειες και η φυλάκιση του δικού τους προσώπου.

Τα μέλη της ομάδας επικοινώνησαν συνολικά με 18 ηλικιωμένα άτομα και κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ από 78χρονη, ενώ συνελήφθησαν κατά το χρόνο παραλαβής 5.000 ευρώ από 80χρονο. Επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία, τα χρηματικά ποσά που επιχείρησαν να αποσπάσουν τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας ξεπερνούν το ύψος των 240.000 ευρώ.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας για να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου