ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στα Εξάρχεια: Μολότοφ και πετροπόλεμος με αστυνομικούς

επεισόδια-στα-εξάρχεια-μολότοφ-και-πε-633075

Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές για τα συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ηδη «έπεσαν» οι πρώτες μολότοφ στα πέριξ των Εξαρχείων, ενώ ξεκίνησε ο πετροπόλεμος προς τους αστυνομικούς.

Νωρίτερα, αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε δύο αυτοκίνητα τα οποία μετέτρεψαν σε οδοφράγματα στην συμβολή Μπενάκη και Σόλωνος. Επεισόδια σημειώνονται και στην οδό Στουρνάρη με φωτιές στα οδοφράγματα, ενώ οι αντιεξουσιαστές πέταξαν μια ισχυρή φωτοβολίδα με πιστόλι.

Η πορεία στην Αθήνα

Στην Ομόνοια ολοκληρώθηκε με συμμετοχή περί των 2.000 ανθρώπων η πορεία που πραγματοποίησαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικοτήτων αντεξιουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Επεισόδια στα Εξάρχεια: «Επεσαν» οι πρώτες μολότοφ - Πετροπόλεμος με αστυνομικούς

Νωρίτερα οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια.

«Ενημέρωση» στους κατοίκους

Ενδεικτικό της έντασης που αναμενόταν απόψε είναι το γεγονός ότι κάτοικοι του κέντρου της πρωτεύουσας βρήκαν σήμερα φυλλάδια που τους… ενημερώνουν να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους!

Τα φυλλάδια, που φέρουν την υπογραφή αναρχικών ομάδων, «ενημερώνουν» πως ειδικά σήμερα, δηλαδή την ημέρα της επετείου από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τα αυτοκίνητα «κινδυνεύουν», από τις «στρατιωτικές επιθέσεις του κράτους», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επεισόδια στα Εξάρχεια: «Επεσαν» οι πρώτες μολότοφ - Πετροπόλεμος με αστυνομικούς

Συγκεκριμένα στο χαρτί που άφησαν αναρχικοί στα παρμπρίζ αυτοκινήτων στα Εξάρχεια αναφέρεται:

Επίσης φυλλάδια που θυροκολλήθηκαν τις τελευταίες μέρες σε πολυκατοικίες στα Εξάρχεια παροτρύνουν τους πολίτες να «πετάξουν μία γλάστρα από το μπαλκόνι» με στόχο αστυνομικούς.

«Αγαπητοί γείτονες και επισκέπτες, αν η μικρή ιδιωτική φυλακή που λέγεται ΙΧ είναι αναγκαία για την επιβίωσή σας μέσα στη μητροπολιτική φυλακή του κεφαλαίου, σας υπενθυμίζουμε τη δυνατότητα να την απομακρύνετε τη συγκεκριμένα ημέρα που η γειτονιά μας γίνεται στόχος στρατιωτικών επιθέσεων του κράτους. Η συμμετοχή και η υλική προσφορά του καθενός στην αντίσταση είναι η μοναδική διέξοδος». Το κείμενο υπογράφουν οι «Σύντροφοι για την κοινωνική αυτοοργάνωση».

Πορείες στη Θεσσαλονίκη

Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε μετά τις 3 το απόγευμα μπροστά από την Καμάρα, συμμετείχαν πολιτικά κόμματα της αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, κ.α. και στη συνέχεια οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, συγκρότησαν πορεία, μέσω της οδού Εγνατία και με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης.

Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε κομβικά σημεία και παρακολουθούν από απόσταση την εξέλιξη του συλλαλητηρίου.

Να σημειωθεί, ότι στις 6 το απόγευμα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και δεύτερο συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή μελών του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου, επίσης μπροστά από την Καμάρα.

(imerisia.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου