ΕΛΛΑΔΑ

Θεομηνία στη Λέσβο: Χαλάζι στη Μυτιλήνη. Δύσκολη νύχτα για Καλλονή και Πλωμάρι [εικόνες]

θεομηνία-στη-λέσβο-χαλάζι-στη-μυτιλήν-640849

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε χθες το βράδυ τη Μυτιλήνη, ενώ η κακοκαιρία είχε αρχίσει να χτυπά το νησί από χθες το πρωί.

Η χαλαζόπτωση προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ σε μεγάλο μέρος της Λέσβου διεκόπη το ρεύμα.

Εντονα προβλήματα προκλήθηκαν σε πολλές περιοχές της Λέσβου. Οι πυροσβέστες έσπευσαν για απάντληση υδάτων σε πολλά σπίτια σε Καλλονή, Άγρα, Μεσοτοπο κ.α

Στο έλεος της κακοκαιρίας ο Μεσοτοπος Λέσβου

Στην παραλία «Ποδαρά» που βρίσκεται 4 χλμ από το χωριό Μεσότοπος οι μόλις 8 μόνιμοι κάτοικοι ζουν στο έλεος της κακοκαιρίας..

Oπως μεταδίδει το lesvospost.gr πολλά αυτοκίνητα έχουν χαθεί από τα ορμητικά νερά των τριών καθέτων ποταμών που έχουν υπερχειλίσει από το ύψος της βροχόπτωσης ενώ σπίτια και περιουσίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Εφτασε το ένα μέτρο το νερό στην Καλλονή

Σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού Αχέρωνα που υπερχείλισε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας.

Ολα τα σχολεία της Καλλονής σήμερα (29/11) θα παραμείνουν κλειστά για λόγους ασφαλείας.

Οπως μεταδίδει το lesvospost.gr πολλές επιχειρήσεις και κατοικίες βρίσκονται στο έλεος των ορμητικών νερών με τις αρμόδιες αρχές να δίνουν μάχη με τις λάσπες και τα ορμητικά νερά.

Στην Καλλονή βρίσκονται κλιμάκια του δήμου και της περιφέρειας αλλά και δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας επιχειρώντας να αντλήσουν τα νερά από σπίτια και επιχειρήσεις που βρίσκονται δίπλα στον ποταμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το νερό στην πλατεία της Καλλονής έφθασε το μισό μέτρο, ενώ αποκλείστηκαν αυτοκίνητα στην περιοχή Μαλάθρα.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου