ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΚΚΕ για το λιμάνι

αντιπαράθεση-κυβέρνησης-κκε-για-το-505698

Επίθεση στην ηγεσία του ΚΚΕ εξαπέλυσε η κυβέρνηση με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά. Ο Γιώργος Πεταλωτής κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι επενδύει σε διαλυτικά φαινόμενα, συμπληρώνοντας ότι «ο λαός καταλαβαίνει».
Από την Κωνσταντινούπολη ο Γ. Πεταλωτής δήλωσε ότι η κυβέρνηση καταγγέλλει τα όσα συνέβησαν στο λιμάνι του Πειραιά, καταγγέλλει το ΚΚΕ για τη στάση του.
«Ο λαός καταλαβαίνει» τόνισε είπε και σημείωσε την αντίφαση που υπάρχει στο γεγονός ότι την Παρασκευή η κα Παπαρήγα ζητούσε από τον πρωθυπουργό συζήτηση εκτός ημερησίας διατάξεως για τις εργασιακές σχέσεις, τη στιγμή που στο λιμάνι του Πειραιά εμποδίζεται κάθε εργασιακή σχέση.
«Το ΚΚΕ επενδύει σε διαλυτικά φαινόμενα» σχολίασε ο εκπρόσωπος.
Απαντώντας το ΚΚΕ σημείωσε: «Στην προκλητική κυβέρνηση, που επιχειρεί με κουτοπονηριές να σκεπάσει την απάνθρωπη πολιτική της απαντάμε αυτό που ήδη συνειδητοποιούν και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ:
» Τη ζωή των εργαζομένων καταστρέφουν η κυβέρνηση, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Οι εργαζόμενοι είναι η οικονομία και όχι τα παράσιτα της κεφαλαιοκρατίας που το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, με τη συναίνεση της ΝΔ, υπηρετούν.»
Νωρίτερα ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς και η Υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού, βουλευτής Ρεθύμνου Όλγα Κεφαλογιάννη, είχαν δηλώσει:
«Οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις αποτελούν μια ακόμη επίπτωση της άστοχης, αδιάφορης, γεμάτης παλινωδίες και χωρίς σχεδιασμό, πολιτικής της κυβέρνησης για τους δύο πυλώνες της Εθνικής μας οικονομίας: τον Τουρισμό και την Εμπορική Ναυτιλία».
«Η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη για τα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχονται η Ναυτιλία και Ελληνική Ακτοπλοΐα, ο Τουρισμός και οι νησιωτικές τοπικές οικονομίες. Λίγο καιρό μετά τα έκτροπα στην Κόρινθο ή την παρεμπόδιση του απόπλου του Zenith, καλούμε -και πάλι- την κυβέρνηση να πάψει, επιτέλους, να μεμψιμοιρεί και να αναλάβει τις ευθύνες της» συνεχίζει η ανακοίνωση των βουλευτών της ΝΔ.
Σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ τονίζει: «Από ό,τι φαίνεται η κα Παπαρήγα διεκδικεί πλέον ρόλο ‘κεντρικού λιμενάρχη’ στον Πειραιά. Σήμερα απαγόρευσε τον απόπλου πλοίων, αύριο είπε ότι θα τον επιτρέψει. Και μη χειρότερα…».
Αποκλεισμός
Νωρίτερα, μέλη του ΠΑΜΕ κατέλαβαν τους καταπέλτες των πλοίων στο λιμάνι, εμποδίζοντας τον απόπλου τους, σε ένδειξη συμπαράστασης στην απεργία που κήρυξαν η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και η «Στέφενσον» και η οποία κρίθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο Πειραιά. Στο λιμάνι επικράτησε ένταση, καθώς είχε συρρεύσει πλήθος ταξιδιωτών και τουριστών, οι οποίοι δεν μπορούν να επιβιβαστούν στα πλοία.
Για την κατάσταση έχει ενημερωθεί εισαγγελέας, ενώ έχουν ήδη υποβληθεί δύο μηνύσεις για παρακώλυση συγκοινωνιών στο Α’ Λιμενικό Τμήμα Πειραιά από την εταιρία Hellenic Seaways και την Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας.
Φραστικά επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ των ταξιδιωτών και των περίπου 100 μελών του ΠΑΜΕ που έχουν αποκλείσει από τις 6 το πρωί το λιμάνι. Σε επιφυλακή βρίσκονται δυνάμεις του Λιμενικού, ωστόσο, έχουν λάβει εντολή να μην επέμβουν λόγω του πλήθους κόσμου που βρίσκεται στο λιμάνι.
Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απαντώντας στις διαμαρτυρίες για το ότι δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις του δικαστηρίου και οι νόμοι τονίζουν ότι ένα τέτοιο θέμα δεν λύνεται με πρακτικές καταστολής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου