ΕΛΛΑΔΑ

Θεομηνία στη Λέσβο: Χαλάζι στη Μυτιλήνη – Πλημμύρισαν σπίτια

θεομηνία-στη-λέσβο-χαλάζι-στη-μυτιλήν-641126

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε την Μυτιλήνη ενώ η κακοκαιρία πλήττει σφοδρά όλη την Λέσβο από το πρωί.

Η χαλαζόπτωση προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ σε μεγάλο μέρος του νησιού υπάρχει διακοπή ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lesvospost.com, πυροσβέστες έχουν σπεύσει για απάντληση υδάτων σε πολλά σπίτια σε Καλλονή, Άγρα, Μεσοτοπο κ.α.

Στην παραλία «Ποδαρά» που βρίσκεται 4 χλμ. από το χωριό Μεσότοπος μόλις 8 μόνιμοι κάτοικοι ζουν στο έλεος της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα το lesvospost.gr πολλά αυτοκίνητα έχουν χαθεί από τα ορμητικά νερά των τριών καθέτων ποταμών που έχουν υπερχειλίσει από το ύψος της βροχόπτωσης ενώ σπίτια και περιουσίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Εφτασε το ένα μέτρο το νερό στην Καλλονή

Σπίτια και επιχειρήσεις πλημμυρίζουν, ενώ αυτοκίνητα παρασύρονται στην Καλλονή από τα ορμητικά νερά του ποταμού Αχέρωνα που υπερχείλισε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας.

Ολα τα σχολεία της Καλλονής την Τρίτη(29/11) θα παραμείνουν κλειστά για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με το lesvospost.com πολλές επιχειρήσεις και κατοικίες βρίσκονται στο έλεος των ορμητικών νερών με τις αρμόδιες αρχές να δίνουν μάχη με τις λάσπες και τα ορμητικά νερά. Καταστηματάρχες «οχυρώνονται» να σώσουν ό,τι μπορούν.

Στην Καλλονή βρίσκονται κλιμάκια του δήμου και της περιφέρειας αλλά και δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας επιχειρώντας να αντλήσουν τα νερά από σπίτια και επιχειρήσεις που βρίσκονται δίπλα στον ποταμό.

Το νερό έχει ύψος μισό μέτρο στην πλατεία της Καλλονής, ενώ έχουν αποκλειστεί αυτοκίνητα στην περιοχή Μαλάθρα.

lesvospost.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου