ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε ζωντανή η μητέρα που εξαφανίστηκε με το μωρό της

θεσσαλονίκη-βρέθηκε-ζωντανή-η-μητέρα-642936

Αίσιο τέλος στο θρίλερ που ανέδειξε στην εκπομπή της η Αγγελική Νικολούλη. Οι μαρτυρίες οδήγησαν τους αστυνομικούς στο σωστό σημείο…

Αίσιο τέλος στο θρίλερ της διπλής εξαφάνισης, καθώς το μεσημέρι βρέθηκαν μητέρα και βρέφος, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί στις 24 Νοεμβρίου, από το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Η συριακής καταγωγής Χασάν Σιρίν 16 ετών μαζί με τον γιο της Ζουχέιρ Χέλεφ 1,5 μηνών είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με το ’’Χαμόγελο του παιδιού’’.

Στο στούντιο της εκπομπής ’’Φως στο τούνελ’’, για την αναζήτηση τους βρέθηκε η κοινωνική λειτουργός του “Χαμόγελου” Σία Κακαρούμπα. Μαρτυρίες που έφτασαν στο τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής, ανέφεραν πως ένας Ρομά που οδηγούσε ένα κόκκινο αγροτικό TOYOTA, με μια γυναίκα και δύο παιδιά, πήραν τη νεαρή μητέρα με το μωρό της, περίπου τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από το Κέντρο Φιλοξενίας και κατευθύνθηκαν προς τη Χαλκιδική. Καταστηματάρχες της περιοχής που διαθέτουν κάμερες ασφαλείας , προσφέρθηκαν να βοηθήσουν και έδωσαν το καταγεγραμμένο υλικό για έλεγχο στις Αρχές.

Ανακοίνωση από το ’’Χαμόγελο του Παιδιού’’

“Η περιπέτεια της 16χρονης Χασάν Σιρίν (Hassan Sirin) και του 1,5 μηνός μωρού της Ζουχέιρ Χελέφ (Zuheir Helef) έληξε αίσια, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών τους ανθρώπων που τους αναζητούσαν. Η 16χρονη είναι καλά στην υγεία της ενώ το μωρό της ήταν με πυρετό λόγω της κακουχίας. Άμεσα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής με ασθενοφόρο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όπου και τους παρασχέθηκαν οι απαραίτητες πρώτες βοήθειες, δόθηκε φαρμακευτική αγωγή στο μωρό ενώ μαζί τους από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ψυχολόγος και διερμηνέας του οργανισμού. Πριν λίγο τους δόθηκε εξιτήριο και μεταφέρονται σε ασφαλές περιβάλλον συνοδεία του εξειδικευμένου προσωπικού του οργανισμού.

Η επίσημη δημοσιοποίηση της εξαφάνισής τους από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η κινητοποίηση στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς και η τεράστια δημοσιότητα που έλαβε στα social media, είχαν ως αποτέλεσμα να εμφανιστεί η ίδια και το μωρό της στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών Frakaport στη Σίνδο. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ειδοποιήθηκε άμεσα από τον υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας 350ης πτέρυγας κατευθυνόμενων βλημάτων κον Ζαφειριάδη κι έσπευσε στο σημείο προκειμένου να βρεθεί δίπλα στην ανήλικη μητέρα και το μωρό της’’.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου