ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος με όρους ο τηλεπαρουσιαστής που κατηγορείται για εκβίαση φοιτητών

ελεύθερος-με-όρους-ο-τηλεπαρουσιαστή-651411

Ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο 40χρονος παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής της Θεσσαλονίκης και αδελφός πασίγνωστου ηθοποιού, ο οποίος κατηγορήθηκε για εκβιασμό από φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Σύμφωνα με όσα είχαν καταγγείλει οι φοιτητές στις αρχές, ο 40χρονος τους εκβίαζε, υποσχόμενος ότι θα τους βοηθήσει να περάσουν τα μαθήματα που χρωστούσαν για να πάρουν το πτυχίο τους.

Απολογούμενος, ενώπιον τακτικού ανακριτή, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκε τελικά ελεύθερος, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Όπως είχε γίνει γνωστό, απαιτούσε από δύο 25χρονους φοιτητές 64.000 ευρώ και αποκόμισε πάνω από 18.000 ευρώ, ενώ η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν και άλλων παθόντων.

Ένας 25χρονος φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών κατήγγειλε ότι από τις αρχές του χρόνου ο 40χρονος Α.Α. του ζητούσε 27.000 ευρώ, λέγοντάς του ότι διέθετε γνωριμίες μεταξύ των καθηγητών του και θα τον βοηθούσε να περάσει τα μαθήματα που χρωστούσε και να πάρει πτυχίο. Επιπλέον του ζητούσε 10.000 ευρώ, υποσχόμενος ότι θα τον βοηθούσε να περάσει σε σχολή της επιθυμίας του, μετά από πανελλαδικές εξετάσεις που θα έδινε το περασμένο καλοκαίρι (!!!).

Με εκβιασμούς και παραπλανητικές δικαιολογίες φέρεται να του απέσπασε αρχικά 2.500 ευρώ και διαδοχικά άλλα 2.000 ευρώ προφασιζόμενος ότι θα τον εξυπηρετούσε και σε άλλες υποθέσεις, όπως λ.χ. στην αγορά δικύκλου.

Με τον ίδιο τρόπο προσέγγισε και έναν 25χρονο Ιορδανό, επίσης φοιτητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Με την απειλή ότι δεν θα περνούσε κανένα μάθημα, του απέσπασε 4.310 ευρώ, ενώ του ζητούσε συνολικά 27.000 ευρώ. Ήταν μάλιστα τόσο πιεστικός που τον περασμένο Μάρτιο «μπούκαρε» στην φοιτητική εστία, όπου διαμένει ο Ιορδανός φοιτητής και σπρώχνοντάς τον, του άρπαξε 10.000 ευρώ.

Οι δύο φοιτητές έκαναν καταγγελία στην αστυνομία, ο δράστης «παγιδεύτηκε» και συνελήφθη σε προκαθορισμένο ραντεβού με τον Ιορδανό φοιτητή, από τον οποίο πήρε ένα ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

(ethnos.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου