ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που λήστευε καταστήματα

εξαρθρώθηκε-η-σπείρα-που-λήστευε-κατα-655418

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε βάρος ιδιωτών και σε καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 13-11-2016, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, στο Κερατσίνι, τέσσερα (4) μέλη της ομάδας, όλοι ημεδαποί ηλικίας 33, 34, 36 και 38 ετών, ύστερα από ληστεία σε οικία ηλικιωμένης στο Κερατσίνι και συμπλοκή με αστυνομικούς που έφτασαν άμεσα στο σημείο.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 13-11-2016, οι συλληφθέντες εισήλθαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Κερατσίνι και ασκώντας σωματική βία στην ηλικιωμένη ένοικο που διέμενε σε αυτό, την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που μετέβησαν άμεσα στο σημείο, εντόπισαν έξω από την πολυκατοικία τον 34χρονο, ο οποίος εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου και παρά την προσπάθειά του να διαφύγει, τον συνέλαβαν.

Οι υπόλοιποι τρεις (3) δράστες προσπαθώντας να βρουν έξοδο διαφυγής κινήθηκαν σε ταράτσες όμορων κτιρίων, κοινόχρηστους χώρους και διαμερίσματα πολυκατοικιών, πυροβολώντας κατ’ επανάληψη προς το μέρος των αστυνομικών που τους καταδίωκαν.

Τελικά και μετά τις προτροπές των αστυνομικών και στη θέα των ανεπτυγμένων αστυνομικών δυνάμεων, παραδόθηκαν και συνελήφθησαν.

Στο χώρο της συμπλοκής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) πιστόλι, ένα (1) μαχαίρι, πλήθος από φυσίγγια, κάλυκες και διαρρηκτικά εργαλεία και κουκούλες τύπου full face . Επίσης κατασχέθηκαν και τα δύο (2) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη των προαναφερόμενων εγκληματικών ενεργειών τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, οι ανωτέρω συλληφθέντες, από μηνός περίπου, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε βάρος ιδιωτών και σε καταστήματα όπως πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα και αρτοποιεία καθώς και πρακτορεία ΟΠΑΠ, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Κατά τη διάπραξη των ληστειών κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες τύπου full face και με την απειλή όπλων αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και διάφορα άλλα αντικείμενα αξίας. Σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα τα οποία είχαν αφαιρέσει από τα θύματά τους κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Κατά τη διάπραξη των ληστειών επιδείκνυαν ιδιαίτερη βιαιότητα, μη διστάζοντας ακόμα και να πυροβολήσουν και να τραυματίσουν τα θύματα τους. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις πυροβόλησαν σε βάρος διερχόμενων πολιτών ή αστυνομικών προκειμένου να διασφαλίσουν τη διαφυγή τους και να αποφύγουν τη σύλληψη. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σοβαρού τραυματισμού υπαλλήλου καταστήματος στο Κορωπί κατά τη διάρκεια ληστείας.

Για τους λόγους αυτούς είχε συγκροτηθεί ειδική ομάδα αστυνομικών από την προαναφερόμενη Υπηρεσία για την αναζήτηση, εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής ομάδας.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξακριβωθεί ότι η παραπάνω εγκληματική ομάδα έχει διαπράξει από τα μέσα Οκτωβρίου δεκατρείς (13) ένοπλες ληστείες και ειδικότερα:

τέσσερις (4) σε βάρος ιδιωτών
τέσσερις (4) σε πρατήρια υγρών καυσίμων
δύο (2) σε πρακτορεία ΟΠΑΠ
μία (1) σε αρτοποιείο
μία (1) σε κρεοπωλείο και
μία (1) σε περίπτερο

Οι έρευνες, καθώς εκτιμάται ότι η ανωτέρω εγκληματική ομάδα έχει διαπράξει και άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζονται.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δράστες είναι σεσημασμένοι και έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για ληστείες, κλοπές και παραβάσεις του Νόμου περί ναρκωτικών. Επιπλέον σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσαν καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης εννέα (9) έτη για διακίνηση ναρκωτικών και βούλευμα με το οποίο διετάχθη η σύλληψή του και η έκτιση του υπολοίπου της ποινής φυλάκισής του για το αδίκημα της ληστείας.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου