ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα ανηλίκων λήστευε οδηγούς και πεζούς

σπείρα-ανηλίκων-λήστευε-οδηγούς-και-π-661728

Πέντε ανήλικοι συνελήφθησαν στην περιοχή των Αχαρνών ως μέλη σπείρας που λήστευε οδηγούς αυτοκινήτων, ταξί και πεζούς, ενώ παράλληλα προέβαιναν σε κλοπές από οχήματα και οικίες. Η αστυνομία συνέλαβε και δύο εκ των γονέων, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, ενώ αναζητούνται τρία ακόμη μέλη της οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες δρούσαν με διάφορους τρόπους και συγκεκριμένα στις περιπτώσεις που τα θύματα τους ήταν οδηγοί ταξί, προσποιούμενοι τους πελάτες, επιβιβάζονταν στα οχήματα από διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου και αφού τους οδηγούσαν στην περιοχή της Αγιά Σωτήρας, με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.

Σε άλλες περιπτώσεις, σταματούσαν με διάφορα τεχνάσματα οδηγούς οχημάτων και πεζούς και στη συνέχεια τους λήστευαν.

Επίσης, έκλεβαν οικίες και σταθμευμένα οχήματα. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 57 ληστείες και 21 κλοπές.

Συγκεκριμένα: Τριάντα τρεις ληστείες σε βάρος οδηγών οχημάτων, 14 ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί, 10 ληστείες σε βάρος πεζών, 16 κλοπές από οικίες και 5 κλοπές από οχήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου