ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή η σπείρα των Ρομά που μπούκαρε στα σπίτια επωνύμων

στον-ανακριτή-η-σπείρα-των-ρομά-που-μπο-663439

Στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν οδηγήθηκαν πριν από λίγη ώρα τα μέλη της σπείρας των Ρομά που έκλεβαν σπίτια και βίλες επωνύμων.

Η λεία της σπείρας ήταν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης, ασύρματοι, κινητά τηλέφωνα και διαρρηκτικά εργαλεία και αποτελεί τη μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες εδώ και περίπου 1,5 χρόνο.

Η δράση τους περιλάμβανε περιοχές όπως Κηφισιά, Διόνυσος, Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Κρυονέρι, Σταμάτα, Περιστέρι και Γλυφάδα. Ωστόσο, έφτανε μέχρι την Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη και την Ορεστιάδα.

Τα μέλη της έκαναν «μπούκες» σε σπίτια απενεργοποιώντας τους συναγερμούς, τους οποίους έριχναν σε κουβάδες κόβοντας τις τηλεφωνικές συνδέσεις, άρπαζαν χρηματοκιβώτια και τιμαλφή και εξαφανίζονταν με πολυτελή αυτοκίνητα με τα οποία δεν δίσταζαν να εμβολίζουν αυτοκίνητα της αστυνομία.

Η εγκληματική οργάνωση χωριζόταν σε δύο ομάδες, οι οποίες με τη σειρά τους διαιρούνταν σε υποοδομάδες για να μην κινούν υποψίες και να ρίχνουν στάχτη στα μάτια της αστυνομίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου