ΕΛΛΑΔΑ

Εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής στη λίστα των νέων υπουργών

εκπλήξεις-της-τελευταίας-στιγμής-στη-665808

“Κουβάρι” με κομμένες άκρες, μοιάζει ο ανασχηματισμός λόγω των εξαιρετικά δύσκολων ισορροπιών.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγη ώρα.

Ακροβασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένου, Ιερώνυμου- Φίλης & Σκουρλέτης τα «κλειδιά»

Δεν θα είναι έκπληξη να παραμείνει εκτός κυβερνητικού σχήματος ο κ. Φίλης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει «βέτο» για τη μη μετακίνησή Φίλη από το Υπουργείο Παιδείας την ώρα που Πάνος Καμμένος από την Τζακάρτα που βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη απαιτεί την απομάκρυνση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Φίλης αρνείται να μετακινηθεί από το Παιδείας,έστω και αναβαθμιζόμενος, καθώς αυτό θα συνιστά πολιτική και προσωπική «ήττα» στην μάχη με την εκκλησία και τον Ιερώνυμο.Ο Αλέξης Τσίπρας από την άλλη κάνει τον ανασχηματισμό για να κλείσει μέτωπα και ως εκ τούτου επιθυμεί πάση θυσία να βάλει τέλος στην ένταση με την εκκλησία η οποία δεν θα κοπάσει όσο ο κ. Φιλης παραμένει στο πόστο του υπουργού Παιδείας.

Για το υπ. Παιδείας ακούγεται την τελευταία ώρα και το όνομα του πανεπιστημαικού Κ.Γαβρόγλου βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το δεύτερο πρόσωπο – κλειδί για τον ανασχηματισμό είναι είναι ο Πάνος Σκουρλέτης.

Η απομάκρυνσή του από το κυβερνητικό σχήμα παρά τις εμφανείς διαφοροποιήσεις του στην ασκούμενη πολιτική ήταν εξαρχής σαφές πως δεν θα ήταν απλή υπόθεση.
Διώχνοντας σήμερα τον Σκουρλέτη ο κ. Τσίπρας μπορεί να κάνει μια αναγκαία επίδειξη δύναμης ότι δεν ανέχεται αμφισβητήσεις στην εφαρμοζόμενη πολιτική αλλά θα έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό εσωκομματικό πόλο.Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σκουρλέτης παραμένει εντός κυβέρνησης και οδεύει για το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Ο Νίκος Παππάς μετακινείται σίγουρα από το Μαξίμου και αναλάβει το νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής που θα ενταχθούν και τα ΜΜΕ.Τη θέση του κ Παππά ως υπουργού Επικρατείας φέρεται με σχετική βεβαιότητα ότι θα καταλάβει ο κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Η Όλγα Γεροβασίλη φέρεται να αναλαμβάνει το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο κ. Σταθάκης που αρχικά οι πληροφορίες έφερναν να αναλαμβάνει το νέο υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής τώρα εμφανίζεται πιθανότερος νέος υπουργός Ενέργειας.
Για τη θέση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης ακούγεται ότι μπορεί να αναβαθμιστεί ο υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης.
Αμετακίνητο το οικονομικό επιτελείο με τους Ευ. Τσακαλώτο Γ. Χουλιαράκη χωρίς αυτό να ισχύει σε απόλυτο βαθμό για τον κ. Τρ. Αλεξιάδη.
Επικρατέστερη για τη θέση του Υπ. Εργασίας είναι η Εφη Αχτσίογλου μέχρι πρότινος γγ στο ίδιο υπουργείο και εκ των στελεχών που χαίρουν εκτιμήσεως από τους Θεσμούς.

Τα ονόματα που φέρονται να έχουν κλειδώσει, είναι:

  • Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Μεταφορών ο κ. Κουρουμπλής
  • Κυβερνητικός εκπρόσωπος ο κ.Τζανακόπουλος
  • στο Διοικητικής Ανασυγκρότησης η κυρία Γεροβασίλη
  • στο Πολιτισμού ο κ.Ξυδάκης.
  • Κοτζιάς στο ΥΠΕΞ

Και στο υπουργείο Δικαιοσύνης εμφανίζεται να έχει κλειδώσει ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού κ.Κοντονής.

Υπουργικός θώκος έκπληξη για Κουβέλη;

Αυτό σημαίνει ότι «τελειώνει» η υποψηφιότητα του κ.Κουβέλη για το συγκεκριμένο υπουργείο. Δεν αποκλείεται ο κ. Τσίπρας να επιφυλάξει υπουργικό θώκο έκπληξη για τον κ. Κουβέλη σε ένα νεοσύστατο υπουργείο πρώτης γραμμής.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχει η πληροφορία ότι θα μετακινηθεί από το Υπουργείο Υγείας ο κ.Πολάκης.Στην περίπτωση αυτή θα αντικατασταθεί από την κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Και εκείνος συζητείται να μετακινηθεί στο Εσωτερικών υπό τον κ.Σκουρλέτη.

Για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ακούγεται το όνομα του κ. Αραχωβίτη.

Ποιοι βρίσκονται στην έξοδο

Από το υπουργικό σχήμα φαίνεται ότι αποχωρούν οι Νίκος Τόσκας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η υφυπουργός για θέματα βιομηχανίας Θ. Τζάγκρη, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Μάρδας, ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος και σύσσωμο το επιτελείο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο αποτελείται από τον υπουργό Ευ. Αποστόλου και τον αν. υπουργό Μ. Μπόλαρη.

Ως προς τη δομή της κυβέρνησης, τελευταίες πληροφορίες θέλουν να παραμένει το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας στο Υπ. Περιβάλλοντος αλλά και αυτό των Μεταφορών στο Υπ. Υποδομών.

(thetoc.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου