ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια των αρχών οι «ληστές των σταρ»

στα-χέρια-των-αρχών-οι-ληστές-των-σταρ-668254

«Χειροπέδες» σε 35 μελή της σπείρας των διασήμων, ένα κύκλωμα που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια σταρ από όλη την Ελλάδα, πέρασαν οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται ουσιαστικά για δύο κυκλώματα, τα μέλη των οποίων ζούσαν πολυτελώς και κυκλοφορούσαν με Φεράρι και Πόρσε, δρούσαν παράλληλα και «χτύπαγαν» και ATM.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για συμμορίες οι οποίες συντόνιζαν και κατηύθυναν τη δράση όλων των υπο-ομάδων τσιγγάνων, που έχουν εντοπιστεί κατά καιρούς ή που εντοπίστηκαν τώρα, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών.

Εκτός από τις συλλήψεις, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 50 έρευνες σε οικίες και χώρους απόκρυψης κλοπιμαίων.

Παράλληλα, έχουν βρεθεί και κατασχεθεί μεγάλα χρηματικά ποσά, χρυσές λίρες, κοσμήματα, όπλα και δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα.

Όπως ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός, αρχηγικά μέλη του κυκλώματος φέρονται ότι είναι γνωστά πρόσωπα στο χώρο των τσιγγάνων (τουλάχιστον 10 άτομα), με έδρα, κυρίως, την Δυτική Αττική, τα οποία ζούσαν μέσα στη χλιδή, σε πολυτελείς βίλες στην Αττική, την Λάρισα, την Θεσσαλονίκη την Βέροια και άλλες πόλεις, κυκλοφορούσαν με «Φεράρι», «Πόρσε» και άλλα πανάκριβα αυτοκίνητα, έδιναν την εντύπωση μεγιστάνων και την ίδια στιγμή δήλωναν άνεργοι και άποροι.

Μεταξύ των θυμάτων τους είναι γνωστοί επιχειρηματίες και άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, κυρίως στην βορειοανατολική Αττική, στην Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας.

Στην επιχείρηση της αστυνομίας συμμετέχουν πάνω από 600 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών και 37 εισαγγελικοί λειτουργοί.

Oι αρχηγοί των συμμορίων δήλωναν άνεργοι, ενώ και στο παρελθόν είχαν απασχολήσει τις αρχές και μάλιστα σε πολύκροτες υποθέσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου