ΕΛΛΑΔΑ

Ιερώνυμος σε Τσίπρα: Δεν πρέπει να υπονομεύει ο ένας τον άλλο

ιερώνυμος-σε-τσίπρα-δεν-πρέπει-να-υπον-673250

Μήνυμα προς την κυβέρνηση και τις σχέσεις της με την Εκκλησία έστειλε από τον Αγιο Ευστράτιο Λήμνου ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημειώνοντας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πως «δεν πρέπει να υπονομεύει ο ένας τον άλλο».

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε τα παραπάνω στην ομιλία του στο Μουσείο Δημοκρατίας παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Οι δύο άνδρες βρέθηκαν στο νησί προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοινού τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας. «Κύριε πρωθυπουργέ υπάρχει αναβρασμός και πρέπει να προλάβουμε. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μας. Να βάλουμε πλάτη. Δεν είναι καιρός να υπονομεύει ο ένας τον άλλο».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε πως δεν πρέπει να αφήνουμε πείσματα, «πράγματα που μας έχουν πληγώσει και μας πληγώνουν, τα οποία αν τα αναλογιστεί κανείς είναι χωρίς σοβαρότητα».

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι του προξένησε μεγάλη εντύπωση η ιστορία του Αη Στράτη, και τόνισε ότι η Ιστορία πρέπει να γίνει σύμβουλός μας, δάσκαλός μας, αδελφός μας και φίλος μας, χωρίς προκαταλήψεις και ιδεοληψίες.

Η Ιστορία έχει και καλά και κακά, «από τη σοφία μας και τον τρόπο επιλογής μας εξαρτώνται πολλά πράγματα, ας δώσουμε το παράδειγμα», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Aρχιεπίσκοπο για την «εξαιρετική ιδέα να έρθουμε μία τέτοια ημέρα σ’ έναν ιστορικό και μαρτυρικό τόπο».

Ο Αρχιεπίσκοπος σε συνομιλία του με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή δημοσιεύματα με αναφορά σε «αποχριστιανοποίηση», κατέστησε σαφές ότι δεν αναφερόταν στην Ευρώπη, ούτε σε θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Είπε ότι εξέφρασε τον προβληματισμό του και την αγωνία του για όλη την περιρρέουσα ατμόσφαιρα εντός και εκτός ΕΕ και στην ευρύτερη περιοχή μας και πρόσθεσε ότι ήθελε να επιστήσει την προσοχή γι’ αυτόν τον προβληματισμό του.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου