ΕΛΛΑΔΑ

Γεροβασίλη: Ερχεται ανασχηματισμός με νέα πρόσωπα και υπουργεία

γεροβασίλη-ερχεται-ανασχηματισμός-μ-681294

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τον προσδιόρισε χρονικά μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ριζικό ανασχηματισμό με νέα πρόσωπα και υπουργεία, προανήγγειλε η Όλγα Γεροβασίλη σε σημερινή της τηλεοπτική συνέντευξη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε για δομικό ανασχηματισμό «με τη συμμετοχή και εξωκοινοβουλευτικών».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε. «Στόχος μας είναι μια ευέλικτη, γρήγορη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι θέμα προσώπων. Έχουμε μπροστά μας ένα πιο σοβαρό θέμα, το Προσφυγικό, ως προτεραιότητα της ατζέντας μιας κυβέρνησης. Θα δοθεί βάρος στο υπουργείο Μετανάστευσης».

«Ας μείνουμε σε αυτά που δήλωσε ο πρωθυπουργός», είπε στη συνέχεια για τον ανασχηματισμό: «Η κυβέρνηση θα αναδομηθεί». Η κυρία Όλγα Γεροβασίλη χρονικά, τον προσδιόρισε μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε επίσης ότι στην Ευρώπη η Σοσιαλδημοκρατία μετατοπίζεται από τις πολιτικές λιτότητας, ωστόσο κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει και στην Ελλάδα και γι’ αυτόν τον λόγο η Σοσιαλδημοκρατία στη χώρα μας καταγράφει ιστορική συρρίκνωση.

Ερωτηθείσα για στελέχη του ΠΑΣΟΚ που στελεχώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τις αιτιάσεις της Χ. Τρικούπη ότι το παλιό ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Δεν πρόκειται περί παλιού και καινούριου , πρόκειται περί πολιτικών επιλογών, ο κόσμος στήριξε στο παρελθόν, με μεγάλα ποσοστά, τη Σοσιαλδημοκρατία. Αυτοί οι ψηφοφόροι έφυγαν και στήριξαν τον ΣΥΡΖΑ, γι’ αυτό και εκτιμώ ότι δεν υπάρχει ανάγκη έκφρασης του μεσαίου χώρου».

Μετά την αξιολόγηση η ρύθμιση του χρέους

Σχετικά με την αξιολόγηση και την απομείωση του χρέους, υπογράμμισε ότι, ήδη από τον Μάιο, η κυβέρνηση έχει ψηφίσει φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα. Αναφερόμενη στη δεύτερη αξιολόγηση, τόνισε ότι η κυβέρνηση τρέχει ταχύτατα για την επιτυχή ολοκλήρωση της, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να πάμε παρακάτω όπως έχει συμφωνηθεί τον Μάιο, ενώ επανέλαβε ότι πάγια θέση της κυβέρνησης είναι πως εάν δεν απομειωθεί το χρέος κανένα πρόγραμμα δεν θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

Είπε ότι στον πόλεμο κάποιες μάχες τις χάνεις, αλλά ο στόχος παραμένει να κερδίσεις τον πόλεμο. Υποστήριξε ότι και η πρώτη αξιολόγηση έκλεισε με θυσίες, ενδεχομένως και η δεύτερη να κλείσει με θυσίες, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι τα «εργασιακά» δεν αποτελούν «αγκάθι», καθώς η θέση της κυβέρνησης διαμορφώνεται κοντά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία της χθεσινής δήλωσης του Ευρωπαίου Κεντρικού Τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι για την ανάγκη διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

Σε ερώτηση για τον νόμο Παππά και τις τηλεοπτικές άδειες, εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «υπάρχει ανάγκη να μπει τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο, διαφωνίες ως προς τη διαδικασία μπορεί να υπάρχουν» και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια αντιπολίτευση, που μας αποδίδει χαρακτηρισμούς. Πρόκειται για αντιθεσμικούς χαρακτηρισμούς που βλάπτουν τη δημοκρατία». Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση για λόγους δημοσίου συμφέροντος επιχειρεί να ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο και συμπλήρωσε: «πολλοί κούνησαν το δάχτυλο στη δικαιοσύνη, όχι εμείς. Ακούω καθημερινά παρεμβάσεις από στελέχη της ΝΔ, που δημιουργούν κλίμα. Ο λόγος της κυβέρνησης έχει κρατηθεί πολύ χαμηλά».

Για την τροπολογία Παππά και τη διακοπή σήματος στα μη αδειοδοτημένα κανάλια, είπε ότι αφενός δεν ήρθε η τροπολογία ως απειλή και αφετέρου δεν αποσύρθηκε, αλλά ανεστάλη. Η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε πως η πολιτεία οφείλει να προστατεύσει και όσους πλήρωσαν για τις άδειες. Πάντως, υποστήριξε, ότι όποια Βουλή νομοθετεί, οφείλει να συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις, εάν έρχονται σε αντίθεση με τους ψηφισμένους νόμους. Επανέλαβε πως για τη συγκεκριμένη τροπολογία η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιθυμεί να είναι αποτέλεσμα διαλόγου, για να τονίσει ότι κινείται ένα ολόκληρο σύστημα που κουνάει το δάχτυλο στη Δικαιοσύνη, με στόχο αυτή η κυβέρνηση να “πέσει” πάση θυσία.

Σε ερώτηση για την υπόθεση του δικαστικού λειτουργού και την παρέμβαση του υπουργού δικαιοσύνης, αλλά και τη δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων του δικαστικού, απάντησε πως ο υπουργός Δικαιοσύνης όφειλε να ζητήσει την έρευνα για το εάν υπήρξε “εύνοια” με όχι επιθυμητό τρόπο, για να προαχθεί άλλος δικαστικός. Παράλληλα, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι ο κ. Παρασκευόπουλος ζήτησε και έρευνα για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων τού συγκεκριμένου δικαστή του ΣτΕ. Κατέληξε, πάντως, λέγοντας ότι «αυτό που γίνεται στη δημόσια σφαίρα για την πίεση στον δικαστικό κόσμο το θεωρώ πρωτόγνωρο και δεν εκπορεύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για το ενδεχόμενο εάν θα υπάρξει πολιτικό ζήτημα στην κυβέρνηση στην περίπτωση που ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός, η κ Γεροβασίλη εξέφρασε την άποψη ότι «ο κάθε νόμος παράγει ουσιαστικά και πολιτικά αποτελέσματα για όλους μας…Εάν υποθέσουμε ότι κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος γυρίζουμε αυτομάτως στο προηγούμενο καθεστώς, το οποίο κανείς δεν θέλει, αλλά η κυβέρνηση παραμένει στο δόγμα νόμος και τάξη»

Τέλος, σε ερώτηση για το ποιος θα είναι ο νέος γραμματέας του κόμματος, απάντησε πως η μέχρι στιγμής ενημέρωση φέρνει τον νυν γραμματέα Παναγιώτη Ρήγα ως τον προτεινόμενο.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου