ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος με εγγύηση €100.000 αφέθηκε ο εφοπλιστής Γ. Καραγεώργης

ελεύθερος-με-εγγύηση-e100-000-αφέθηκε-ο-εφοπλ-696644

Ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μία φορά την εβδομάδα στο ΑΤ της περιοχής του, αφέθηκε ο 66χρονος εφοπλιστής και ιδιοξτήτης της TRT, Ιωάννης Καραγεώργης, σε βαρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα από τις ολλανδικές αρχές το οποίο αφορούσε τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας πτώχευσης, για τα οποία κατηγορείται στην Ολλανδία.

Ο εφοπλιστής είχε συλληφθεί στην Γλυφάδα βάση εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις ολλανδικές αρχές και αφορούσε τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας πτώχευσης.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο κ. Καραγεώργης δεν είχε λάβει ποτέ κλήση από τις Ολλανδικές αρχές, αφού αυτές στέλνονταν σε ανύπαρκτη διεύθυνση και αυτό ενώ η νέα μόνιμη διεύθυνση του ήταν γνωστή στις Ολλανδικές αρχές. Μετά από αυτά η προσφυγή έγινε δεκτή και από τους δικαστές και αύριο αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος.

Παραμένει σε εκκρεμότητα-ωστόσο- το ζήτημα της έκδοσης του με βάσει το αίτημα, που αναμένεται να υποβάλλουν, οι Ολλανδικές αρχές το οποίο θα κριθεί αρμοδίως.

Ανακοίνωση του κ. Καραγεώργη

Σε σημερινή ανακοίνωση του του γραφείου του κ. Ιω. Καραγεώργη, αναφέρονται τα εξής: “Ο Ιωάννης Καραγεώργης εμφανίσθηκε σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, όπου συζητήθηκε η προσφυγή του κατά του Ευρωπαικού Εντάλματος Σύλληψης. Ανέπτυξε τους ισχυρισμούς και την θέση του, σύμφωνα με την οποία ουδεμια άδικη πράξη έχει τελέσει και ως εκ τούτου ουδείς νόμιμος λόγος υφίσταται για την κράτησή του. Επεσήμανε ιδίως δια των συνηγόρων του, Ιωάννη Ματζουράνη και Σπύρου Βλάσση, οτι ουδέποτε εκλήθη από τις ολλανδικές αρχές, παρά το γεγονός ότι η γνωστή του διεύθυνση προέκυπτε από έγγραφα που αποτελούσαν μέρος της δικογραφίας. Όπως ήταν αναμενόμενο, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών έκανε δεκτή την προσφυγή του Ιωάννη Καραγεώργη, ο οποίος, μετά ταύτα, αφέθη ελεύθερος”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου