ΕΛΛΑΔΑ

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τα προαπαιτούμενα

ψηφίστηκε-επί-της-αρχής-το-ν-σ-για-τα-πρ-703910

Η κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υπερψήφισε επί της αρχής στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα στις αρμόδιες επιτροπές ενώ αύριο με επείγουσα διαδικασία θα μπει προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση και ως προς την εξπρές κοινοβουλευτική διαδικασία και ως προς το περιεχόμενο των ρυθμίσεων . Αιχμή της κριτικής το υπό σύσταση υπερταμείο στο οποίο με το πολυνομοσχέδιο περνάνε έξι ΔΕΚΟ μεταξύ των οποίων ΕΥΔΑΠ ΕΥΑΘ Αττικό Μετρό κλπ.

Ο Π. Σκουρλέτης και οι λιγοστοί βουλευτές της συμπολίτευσης που υπερασπίστηκαν το πολυνομοσχέδιο ( ουδείς από τους ΑΝ.ΕΛ) αντέτειναν πως η ένταξη στο υπερταμείο σηματοδοτεί την αξιοποίηση και όχι την ιδιωτικοποίησή τους.

«Είμαι περίεργος τι λέτε στις ιδιωτικές συζητήσεις σας για την ένταξη στο Υπερταμείο της δημόσιας περιουσίας» αναρωτήθηκε ο ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ πρότεινε με σκωπτική διάθεση να αντικαταστήσει το σήμα του ο ΣΥΡΙΖΑ με ανεμόμυλους ή με χαμαιλέοντες.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου. Αναφερόμενος στη ίδρυση του νέου Υπερταμείου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «ξεπούλημα του αιώνα» αναφορικά με εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας.

«Η παραχώρηση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου σε ένα ανεξάρτητο μη κρατικό, μη δημόσιο οργανισμό για τα επόμενα 100 χρόνια είναι έργο και πρωτοτυπία της αριστερής κυβέρνησης, η οποία άρχισε την πορεία στην εξουσία βάζοντας κόκκινες γραμμές και μιλώντας για προδότες που εκχωρούν τα ασημικά και τα μαχαιροπίρουνα» τόνισε και ο βουλευτής του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας.

Καυγάς Βαρβιτσιώτη- Τσακαλώτου

Τα αίματα άναψαν όταν ο εισηγητής της ΝΔ Μιλτ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε πως στο Εποπτικό Συμβούλιο του νέου Υπερταμείου τοποθετήθηκε και «σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ» με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να υπερασπίζεται θερμά και με γνήσιο φεμινισμό την κ. Ολγα Χαρίτου, σύζυγο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφ. Παπαδόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν έλειψαν οι κόντρες και οι αναφορές για το θέμα αιχμής της ημέρας δηλ τις τηλεοπτικές άδειες και το φιάσκο Καλογρίτσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου