LIFE STYLE

Περιπέτειες με την εφορία ξανά για τον Χατζηγιάννη

περιπέτειες-με-την-εφορία-ξανά-για-τον-705006

Ξανά στο στόχαστρο της εφορίας φαίνεται να μπαίνει ο λαοφιλής τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης λίγες ημέρες μετά την δικαίωση του από το Διοικητικό Εφετείο -για πρόστιμο 3,7 εκατ. ευρώ για εμβάσματα 5,28 εκατ. ευρώ που φέρεται να είχε μεταφέρει στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που έφερε στο φως η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» η υπόθεση όχι μόνο δεν έκλεισε αλλά δίνεται συνέχεια όπως αναφέρει ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αφού ο τραγουδιστής θα ελεγχθεί όχι μόνο για τα έτη2010 – 2011 αλλά και για την περίοδο 2000-2012. Μάλιστα ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα κληθεί να δικαιολογήσει όσα ποσά βρεθούν να έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς του λογαριασμούς από την 1η Ιανουαρίου 2000 έως και τον Ιούνιο του 2012. Στη δύσβατη περίπτωση που ο γνωστός καλλιτέχνης δεν καταφέρει να δικαιολογήσει τα ποσά αυτά με βάση τα εισοδήματα που εμφάνισε στις φορολογικές δηλώσεις των οικονομικών ετών 2001-2013, θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον φόρους εισοδήματος και προσαυξήσεις για την αδικαιολόγητη προαύξηση της περιουσίας του.

Μάλιστα σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου στελέχους, όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος δεν αποκλείεται ο τραγουδιστής να κληθεί να πληρώσει μεγαλύτερα ποσά φόρων και προσαυξήσεων από αυτά που του καταλογίστηκαν μετά τον έλεγχο των εμβασμάτων που έστειλε στην Κύπρο τη διετία 2010-2011. Αν όμως αποδειχθεί ότι προέρχονται από εισοδήματα που έχουν αποκτηθεί νόμιμα τότε δεν θα πληρώσει κανέναν επιπλέον φόρο και η περιπέτειά του με την εφορία θα τελειώσει οριστικά.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του Μιχάλη Χατζηγιάννη εντοπίστηκε στη λίστα με τα 1.270.047 ΑΦΜ και οι ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ έχουν στα χέρια τους το CD με τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του και τα εισοδήματά του.

newpost.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου