ΕΛΛΑΔΑ

Νιγηριανός αρχηγός σπείρας με 21 κλοπές στη Λαμία

νιγηριανός-αρχηγός-σπείρας-με-21-κλοπές-709485

Έκλεβαν αυτοκίνητα και τα μεταπωλούσαν, παραβίαζαν σπίτια και επιχειρήσεις και διέθεταν τη λεία τους σε άγνωστους μέχρι στιγμής κλεπταποδόχους, τα εννέα μέλη μιας σπείρας Ελλήνων με… Νιγηριανό αρχηγό που δρούσαν από τις αρχές Αυγούστου του 2015 σε περιοχές της Λαμίας και της Αττικής.

Ο 35χρονος Αφρικανός, που δεν έχει συλληφθεί ακόμη, είχε ηγετικό ρόλο στις κλοπές οχημάτων. Ωστόσο, συνεργαζόταν με τον 20χρονο Έλληνα που συνελήφθη το Σάββατο στη Λαμία μαζί με δυο επίσης Έλληνες συνεργούς του ηλικίας 33 και 22 χρόνων και ήταν ο «εγκέφαλος» των διαρρήξεων. Εκτός από αυτούς, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων έξι Ελλήνων, μίας 42χρονης και πέντε ανδρών ηλικίας 49, 28, 35, 25 και 21 χρόνων.

Με ορμητήριο μια περιοχή της Αττικής, τα μέλη της σπείρας επέλεγαν ως στόχους αγροτικά φορτηγάκια συγκεκριμένης μάρκας και είχαν κλέψει δέκα από διάφορες περιοχές της Λαμίας και ένα από την Αττική, ενώ είχαν αποπειραθεί να κλέψουν ακόμη ένα. Όλα, τα πούλησαν σε τέσσερις άγνωστους αγοραστές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Παράλληλα, το παρακλάδι των… διαρρηκτών της συμμορίας είχε διαρρήξει επτά σπίτια και ένα εμπορίας ελαστικών αυτοκινήτων σε περιοχή της Λαμίας και ένα σπίτι στο Γοργοπόταμο Φθιώτιδας, με λεία χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα τιμαλφή και προσωπικά αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 13.000 ευρώ.

Ως τώρα, κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο έκαναν διαρρήξεις την περασμένη Παρασκευή στη Λαμία ο 20χρονος και ο 22χρονος, τρία κινητά, κλειδιά αυτοκινήτων και 20 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξιχνιαστούν και άλλες «δουλειές» της σπείρας.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας που τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές, ενώ ο 33χρονος κατηγορείται ακόμη για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων. Όλοι παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας.

(protothema.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου