ΕΛΛΑΔΑ

«Εκαψαν» τη Λαμία οι χούλιγκανς

εκαψαν-τη-λαμία-οι-χούλιγκανς-851206

Τα σοβαρά επεισόδια που ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου στη Λαμία, όπου ταξίδεψαν οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στο πλαίσιο του φάιναλ φορ στο χάντμπολ, είχαν ως αποτέλεσμα την αναβολή επ’ αόριστον της διοργάνωσης. Εννιά άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά. Στην πόλη έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και από την Αθήνα.
Οι οπαδοί των δύο ομάδων έφθασαν τα ξημερώματα στη Λαμία, αφού στις 3 το απόγευμα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ήταν προγραμματισμένο να βρεθούν αντιμέτωποι στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ του χάντμπολ.
Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, περίπου 100 οπαδοί του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν στα γραφεία του συνδέσμου οπαδών της ΑΕΚ, στο κέντρο της πόλης.
Στη συνέχεια έριξαν μολότοφ, με αποτέλεσμα τα γραφεία της αθηναϊκής ομάδας να τυλιχθούν στις φλόγες, ενώ κάηκε ολοσχερώς και ένα ΙΧ.
Με την επέμβαση των αστυνομικών, οι οποίοι έριξαν δακρυγόνα και καπνογόνα, οι οπαδοί άρχισαν να υποχωρούν.
Τουλάχιστον εννιά άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός. Οι αρχές προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές και περίπου 15 συλλήψεις.
Τα θλιβερά επεισόδια μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, προβλημάτισαν τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας Χάντμπολ σε σημείο που σκέφτηκαν ακόμη και την αναβολή των αγώνων. Κάτι που δεν ήθελε ο ταξίαρχος Διαμαντάκος, ο οποίος πίεσε για το αντίθετο.

Το έκαναν πεδίο μάχης

Ωστόσο και ενώ όλα έδειχναν, ότι οι οπαδοί είχαν ηρεμήσει και μεταφέρονταν στο γήπεδο, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν για τα καλά και μέσα στο Χαλκιοπούλειο! Στις 14:30 οπαδοί της ΑΕΚ μπήκαν στο γήπεδο, όπου ήδη είχαν πάρει τις θέσεις τους εκείνοι του ΠΑΟΚ και ξεκίνησε η ανταλλαγή φωτοβολίδων, με συνέπεια να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.
Υπό αυτές τις συνθήκες ήταν αδύνατο να ξεκινήσει ο αγώνας. Τουλάχιστον 100 καθίσματα είχαν ξηλωθεί και ήταν πεταγμένα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τα ΜΑΤ δεν αντιδρούσαν στη συνεχή ρίψη φωτοβολίδων και καθισμάτων από τους οπαδούς της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια και δεν επέστρεψαν ποτέ με τον αστυνομικό διευθυντή να δηλώνει ότι θα εκκενωθεί το γήπεδο!

Εξω φρενών η εισαγγελέας!

Παράγοντες των ομάδων του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ προσέγγισαν την εισαγγελέα, που ήρθε στο κλειστό για να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί, για να δουν τι θα γίνει με τους οπαδούς που έχουν συλληφθεί κι αυτή ουσιαστικά ξέσπασε πάνω τους, τονίζοντας ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι να διατηρηθεί η έννομη τάξη.
Στο μεταξύ, αργά το απόγευμα, σημειώθηκε νέα ένταση στο κέντρο της πόλης, καθώς οι οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ δεν δέχονταν να αποχωρήσουν αν δεν απελευθερωθούν οι συλληφθέντες οπαδοί. Είχαν, μάλιστα, στείλει και το σχετικό μήνυμα στην εισαγγελέα, η οποία νωρίτερα είχε αρνηθεί σχετικό αίτημα των παραγόντων του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, τονίζοντας ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι η επαναφορά της έννομης τάξης.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου