ΕΛΛΑΔΑ

Κλήτευση του Κ. Σημίτη στην Εξεταστική

κλήτευση-του-κ-σημίτη-στην-εξεταστική-851206

Την κλήση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Siemens ζητά η ΝΔ, όπως ανακοίνωσε ο συντονιστής των βουλευτών της ΝΔ στην Εξεταστική, Κωνσταντίνος Τζαβάρας.
Η αρμοδιότητα κλήτευσης ανήκει στις εξεταστικές, απαντά η κυβέρνηση
Ο κ. Τζαβάρας είπε ότι η κατάθεση του κ. Μαντέλη και οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις που την συνοδεύουν, διαμορφώνουν νέα δεδομένα για την Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση και εν όψει αυτών των δεδομένων θεωρεί απολύτως αναγκαία την κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού.
«Άλλωστε πιστεύω, ότι μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις και ο ίδιος ως υπεύθυνος πολιτικός πρέπει να επιθυμεί να συμβάλλει με τη μαρτυρία του στην πλήρη διαλεύκανση της αλήθειας», συμπλήρωσε ο κ. Τζαβάρας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Σημίτης, στενός συνεργάτης του οποίου ήταν επί χρόνια ο Τάσος Μαντέλης, με μια οργισμένη δήλωσή του κάνει λόγο για αθλιότητα και καταδικάζει την πράξη του πρώην υπουργού, ενώ ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποκατασταθεί η ποιότητα της κοινωνίας που επιδιώκει ο ελληνικός λαός.
«Η Βουλή ουσιαστικά διερευνά υποθέσεις που δηλητηρίασαν την πολιτική ζωή του τόπου, έβλαψαν τη λειτουργία της δημοκρατίας, ζημίωσαν τη δημόσια περιουσία και σκίασαν πρόσωπα. Κι έτσι πρέπει να συνεχιστεί η διερεύνηση αυτών των υποθέσεων» σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Σημίτης.

Στην Εξεταστική παρεπέμπει η κυβέρνηση
Αρμοδιότητα για κλήση μαρτύρων έχουν οι εξεταστικές επιτροπές, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ερωτηθείς για τη θέση της κυβέρνησης σχετικά με το αίτημα της ΝΔ να κληθεί στην επιτροπή για τη Siemens ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
Σε κανέναν δεν διαφεύγει ότι η ΝΔ λίγο αργά ενδιαφέρθηκε για τη διαφάνεια, όταν εκείνη ήταν που συντόνισε και κάλυψε το Βατοπαίδι, αποχωρώντας ως κυβερνητική πλειοψηφία, τρεις φορές από το Κοινοβούλιο, δήλωσε ο κ. Πεταλωτής.
Εμείς, την επομένη των εκλογών, μιλήσαμε για διαφάνεια, εμείς προτείναμε τη σύσταση όλων των εξεταστικών επιτροπών, ακόμα και εκεί που υπήρχαν υπόνοιες για παλαιότερα στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο κ. Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για ατιμωρησία και συγκάλυψη της διαφθοράς.
Το ποιος έχει συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαφάνεια, ο λαός το γνωρίζει, είπε ο εκπρόσωπος.
Ο Γ. Πεταλωτής έκανε τις δηλώσεις αυτές στο χώρο της 19ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης Θράκης στην Κομοτηνή, την οποία νωρίτερα είχε επισκεφθεί ο πρωθυπουργός, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου.

Απάντηση Ν.Δ.
Απαντώντας στις δηλώσεις Πεταλωτή, η ΝΔ αναφέρει: «Τις υποδείξεις και τα διδάγματα περί διαφάνειας ας τα απευθύνει ο κ. Πεταλωτής στους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ, κυρίους Τσουκάτο και Μαντέλη.
» Και ας μας απαντήσει, επιτέλους, πως εξηγείται το γεγονός ότι κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που ήταν τόσο κοντά στις ηγεσίες του Κινήματος, πήραν χρήματα -κατά δική τους ομολογία- από τα ‘μαύρα’ ταμεία της SIEMENS.»

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου