ΕΛΛΑΔΑ

Αφησε έδαφος για νέο κόμμα στην Αριστερά

αφησε-έδαφος-για-νέο-κόμμα-στην-αριστε-505428

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι "καταλύτης της νέας πλειοψηφίας μπορεί να είναι η αριστερά" ο κ. Αλαβάνος μιλώντας χθες σε συγκέντρωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής στο γήπεδο του Σπόρτινγκ αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική, ζήτησε την ενίσχυση του Μετώπου, ενώ είπε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά η ψυχή του είναι ακόμη ζωντανή".
Χωρίς να κάνει καμία αναφορά στον Συνασπισμό και στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλαβάνος ανέπτυξε την πρόταση του για την έξοδο της χώρας από την κρίση και αναφέρθηκε στον ρόλο που μπορεί να παίξει η αριστερά προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα κυριαρχίας, τονίζοντας ότι αυτό που γίνεται σήμερα δεν έχει σχέση με την αυτονόητη μεταβίβαση εθνικών εξουσιών σε διεθνείς δημοκρατικούς θεσμούς αλλά, όπως είπε, αυτά είναι ιμπεριαλιστικές εντολές, τελεσίγραφα και διατάγματα και επανέλαβε ότι πρωθυπουργός της χώρας είναι η κ. Μέρκελ.
Η λύση της Αριστεράς δεν κινείται μόνο σε πολιτικό – τεχνικό επίπεδο. Απαιτεί μια συνολική πολιτιστική επανάσταση στις αξίες, στα ιδανικά, στις συμπεριφορές, γιατί αριστερά σημαίνει ένας άλλος τρόπος ζωής.
Ωστόσο, είπε ο κ. Αλαβάνος, μια εναλλακτική λύση απαιτεί ένα εναλλακτικό πολιτικό υποκείμενο και πρώτη προϋπόθεση είναι να σαρωθεί το πολιτικό σύστημα, να φύγει αυτή η κυβέρνηση και τα μέτρα ΔΝΤ και Ε.Ε. και προς αυτή την κατεύθυνση κήρυξε "ανένδοτο αγώνα" για να προσθέσει: "Οι χήρες που θα χάσουν τη σύνταξή τους, οι "ανύπανδρες κορασίδες", οι υπερήλικοι εργάτες, οι μαζικά απολυμένοι θα είναι γύρω από το Μαξίμου την ώρα που θα φεύγετε κ. Παπανδρέου, με ελικόπτερο".
Απαντώντας στις επικρίσεις ότι επιδιώκει την διάσπαση της Αριστεράς, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι "μόνο μέσα σε μια γη ενότητας και κοινής δράσης μπορεί να μαζέψουν χυμούς οι ρίζες του Μετώπου. Όχι μόνο να ενώσουμε την Αριστερά. Να ενώσουμε την Αριστερά με ρυάκια από κάθε πολιτικό χώρο, με τη νεολαία, σε ένα ασταμάτητο χείμαρρο".
Ο κ. Αλαβάνος απευθύνθηκε "στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν φέρουν ευθύνη για το σήμερα" τονίζοντας: "Ας του δώσουμε πάλι πνοή με την δημοκρατική συγκρότηση, με το μετωπικό σχέδιο, με τις ιδέες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε καλή κατάσταση. Η ψυχή του όμως είναι ζωντανή. Είναι η δική σας ψυχή.
Τέλος αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Φθινοπώρου ο κ. Αλαβάνος είπε ότι είναι ευκαιρία "για ένα πανελλαδικό δημοψήφισμα ενάντια στα Μέτρα. Για το Κοινωνικό Κράτος. Σε όλη την Ελλάδα. Μα πάνω από όλα εδώ, στη μητροπολιτική περιφέρεια της Αττικής, όπου ζει ο μισός σχεδόν πληθυσμός της Ελλάδας. Ας πετάξουμε το γάντι" αφήνοντας να εννοηθεί ότι το "Μέτωπο" θα διεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής καθώς δεν έκανε καμία αναφορά στο ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου