ΕΛΛΑΔΑ

Σε απεργιακή ετοιμότητα τα συνδικάτα

σε-απεργιακή-ετοιμότητα-τα-συνδικάτα-436212

Η Ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ απέρριψε -και επισήμως- το αίτημα του υπουργού Εργασίας για έναρξη διαλόγου για τα εργασιακά, τονίζοντας ότι τα προτεινόμενα προς συζήτηση μέτρα είναι «ακραία και αντεργατικά», ενώ επανέλαβε την πρόθεση της να μην προσέλθει σε καμιά διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό, παρά μόνο στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και καθόρισε το πλαίσιο απεργιακών αιτημάτων.
Η Συνομοσπονδία προειδοποιεί και με νέες απεργίες.
«Ούτε για εργασιακά ούτε για ασφαλιστικό μπορούμε να κάνουμε διάλογο. Εχει κοπεί κάθε γέφυρα. Ο διάλογος είναι ναρκοθετημένος» δηλώνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος.
Επίσης εξαπολύει δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, που με «ωμές παρεμβάσεις» υπονομεύει την υπογραφή νέας εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης Εργασίας.
«Είμαστε σε σημείο μηδέν», ο ΣΕΒ αρνείται να δώσει οποιαδήποτε αύξηση, αφού «έχει δέσει το γάιδαρό του» με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, τονίζει ο Γ. Παναγόπουλος και προειδοποιεί ότι η ΓΣΕΕ δρομολογεί προσφυγές σε όλα τα ευρωπαϊκά και διεθνή δικαστήρια.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΓΣΕΕ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθόρισε το πλαίσιο απεργιακών αιτημάτων, αλλά και δράσεων της Συνομοσπονδίας με βάση τα καίρια θέματα, που απασχολούν τους εργαζόμενους, όπως η ΕΓΣΣΕ, το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τα οικονομικά, και αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας για την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις.

Η ΓΣΕΕ έχει λάβει ήδη απόφαση για την πραγματοποίηση, από κοινού με την ΑΔΕΔΥ, πανεργατικού συλλαλητηρίου, το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010, στην πλατεία Κοτζιά, στις 11:00 π.μ.
Τις πιο αντικοινωνικές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές της υιοθετεί η κυβέρνηση κατ’ απαίτηση των δανειστών της τρόϊκα (Ε.Ε, ΕΚΤ,ΔΝΤ), επεσήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ.
Τις πιο αντικοινωνικές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές της υιοθετεί η κυβέρνηση κατ’ απαίτηση των δανειστών της τρόϊκας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), επεσήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ.
«Τελικά τι κάνουν, ποιους κοροϊδεύουν, ποιους επιχειρούν να τρομοκρατήσουν; Τρομοκρατούν τους ασφαλισμένους και πλέον αυτό γίνεται με απαράδεκτο και εγκληματικό τρόπο. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να αγωνιστούμε. Χαμένες μάχες είναι αυτές που δεν δίνονται. Χρειάζεται ετοιμότητα, δεν είναι όμως αγώνας δρόμου. Είναι μαραθώνιος» τόνισε.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ζήτησε να εξουσιοδοτηθεί η Εκτελεστική Επιτροπή να προσδιορίσει τις ημερομηνίες απεργιακών κινητοποιήσεων με βάση τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό.

Οσον αφορά στα εργασιακά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επεσήμανε ότι υπάρχει πλήρης αμφισβήτηση όλου του πλέγματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που έχουν κατοχυρωθεί με ομόφωνη απόφαση του Κοινοβουλίου και με διεθνής συμβάσεις εργασίας.
«Είναι καθαρή πρόκληση η πρόσκληση του Υπουργού και πρέπει να την απορρίψουμε. Με ωμό τρόπο παρεμβαίνει υπέρ των ισχυρών. Ο διάλογος είναι ναρκοθετημένος. Χρειάζεται πολιτική καταγγελία και παρέμβαση» σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου