ΕΛΛΑΔΑ

Νέα κόντρα Μαξίμου- αντιπολίτευσης μετά την τραγωδία στην Αίγινα

νέα-κόντρα-μαξίμου-αντιπολίτευσης-με-796645

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, με αφορμή τις φήμες που κυκλοφόρησαν για παρουσία υπουργών στο ταχύπλοο σκάφος που εμβόλισε τη λάντζα στην Αίγινα, προκαλώντας το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, κυβερνητικές πηγές εξαπέλυσαν σκληρή επίθεση σε ΜΜΕ και κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή την φημολογία κάνοντας λόγο για «δημοσιογραφική αλητεία που συναντά την πολιτική απόγνωση της διαπλοκής και των φερέφωνών της».

Άμεση ήταν η απάντηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ να μιλούν για «αυταρχική νοοτροπία», «στοχοποίηση δημοσιογράφων» και «καθεστωτική αντίληψη».

Και ενώ το πολιτικό κλίμα βαραίνει πλέον επικίνδυνα στον απόηχο των τραγικών γεγονότων στην Αίγινα, τα αναπάντητα ερωτήματα για τις ακριβείς συνθήκες και τις ευθύνες του δυστυχήματος παραμένουν.

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, με αφορμή τις φήμες που κυκλοφόρησαν για παρουσία υπουργών στο ταχύπλοο σκάφος που εμβόλισε τη λάντζα στην Αίγινα.

Μαξίμου κατά πάντων

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κυβερνητικοί κύκλοι επιτέθηκαν τόσο σε ΜΜΕ όσο και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή την φημολογία που διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρχαν υπουργοί στο σκάφος που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα.

Κυβερνητικοί κύκλοι έκαναν λόγο για «δημοσιογραφική αλητεία που συναντά την πολιτική απόγνωση της διαπλοκής και των φερέφωνών της».

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί κανείς ότι ένα τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό 4 συνανθρώπων μας, θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο άθλιας πολιτικής εκμετάλλευσης. Και όμως έγινε. Και όχι μόνο από περιθωριακά έντυπα και ιστοσελίδες αλλά από δήθεν έγκριτους δημοσιογράφους και ΜΜΕ.

Ο αυτόεξευτελισμός είναι δικαίωμα και του κ. Άρη Πορτοσάλτε και του κ. Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Δεν πρόκειται να τους το στερήσουμε σε καμία περίπτωση.

Όσο για την εφημερίδα «Τα Νέα» που σήμερα έσπευσε να προβάλλει με πρωτοσέλιδο ένα γεμάτο υπόνοιες ρεπορτάζ για φήμες που δήθεν ξεκινούν από τις παραλίες της Αίγινας, τι να πούμε;
Και άλλοι χρεοκόπησαν αλλά δεν έκαναν και έτσι.

ΥΓ: Ευχαριστούμε τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόσο για τα υπονοούμενα όσο και για την ευθεία επίθεση στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα. Όσο ξεπερνάτε τα όρια της χυδαιότητας τόσο περισσότερο ευδιάκριτο γίνεται στους πολίτες το επίπεδο της αντιπολίτευσης που ασκείτε».

Κυβερνητικοί κύκλοι έκαναν λόγο για «δημοσιογραφική αλητεία που συναντά την πολιτική απόγνωση της διαπλοκής και των φερέφωνών της».

ΝΔ: Στοχοποιούν δημοσιογράφους

Στην αντεπίθεση κατά της κυβέρνησης προχώρησαν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις βολές του Μαξίμου κατά ΜΜΕ

«Η στοχοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφων για την έκφραση προσωπικών τους απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δείγμα της αυταρχικής νοοτροπίας του και ειδικότερα για το πως αντιλαμβάνεται την ενημέρωση της κοινής γνώμης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και προσθέτει:

«Για τη Νέα Δημοκρατία είναι θέμα αρχής να υπερασπίζεται – και θα συνεχίζει να υπερασπίζεται – με αποφασιστικότητα το δικαίωμα όλων των πολιτών και όλων των δημοσιογράφων να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, είτε είναι αρεστή, είτε δυσάρεστη».

«Η στοχοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφων για την έκφραση προσωπικών τους απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δείγμα της αυταρχικής νοοτροπίας του και ειδικότερα για το πως αντιλαμβάνεται την ενημέρωση της κοινής γνώμης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία

Λοβέρδος: Αντιδημοκρατικός τρόπος

«Η στοχοποίηση από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφων για την κριτική που άσκησαν στον υπουργό ναυτιλίας αποτελεί απόδειξη της καθεστωτικής αντίληψης της σημερινής ευκαιριακής πλειοψηφίας, αλλά και αποκαλύπτει τον αντιδημοκρατικό τρόπο που αντιλαμβάνονται γενικότερα τα ΜΜΕ, τις αδειοδοτήσεις κοκ», ανέφερε από τη μεριά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Κάθε μέρα γίνεται και περισσότερο σαφές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται στον προηγμένο κόσμο την δημοκρατία».

«Κάθε μέρα γίνεται και περισσότερο σαφές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται στον προηγμένο κόσμο την δημοκρατία» ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Για στοχοποίηση στα πρόσωπα τους έκαναν λόγο οι δημοσιογράφοι Άρης Πορτοσάλτε και Μπάμπης Παπαπαναγιώτου μετά τις αναφορές κυβερνητικών κύκλων για την Αίγινα.

«Γελάω με την κυβερνητική ανακοίνωση περί…αυτοεξευτελισμού, μετά τα δημοσιογραφικά ερωτήματα μου για το δυστύχημα στην Αίγινα! Ανεξέλεγκτος πανικός» ανέφερε ο Άρης Πορτοσάλτε και πρόσθεσε: «Στοχοποιημένος για άλλη μία φορά από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ! Σύντροφοι τελειώνει ο σανός μου φαίνεται».

(thetoc.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου