ΕΛΛΑΔΑ

«Όλα περιέχονται στο μνημόνιο συνεργασίας»

όλα-περιέχονται-στο-μνημόνιο-συνεργ-851206

Διαψεύδει ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ρεν τους ισχυρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν έχει συμφωνηθεί η εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού συστήματος από το 2015 αντί του 2018.

Όπως δήλωσε ο κ. Αλταφάζ, «το μνημόνιο συνεργασίας περιέχει όλα τα στοιχεία για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού», ενώ η επιστολή της ΕΕ και του ΔΝΤ προς το υπουργείο Εργασίας εντάσσεται στη «συνεχή αλληλογραφία με τα ελληνικά υπουργεία και δεν υπάρχει τίποτε το νέο»

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, είχε δηλώσει ότι η επιστολή της ΕΕ και του ΔΝΤ προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας για την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού συστήματος από το 2015 είναι «εκτός των συμφωνηθέντων», ενώ ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, παρέπεμψε στις αναλογιστικές μελέτες για το ασφαλιστικό που θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την προσεχή Παρασκευή. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ανοιχτά θέματα θα κλείσουν με βάση αυτές τις μελέτες».

Για επικοινωνιακά τεχνάσματα του κ. Λοβέρδου που «σπέρνουν ανασφάλεια και πανικό», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, ενώ το ΚΚΕ χαρακτηρίζει «πρόσχημα» τους ισχυρισμούς περί πιέσεων στην κυβέρνηση. Όπως αναφέρει, «η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν συναποφασίσει αυτό το αντι-ασφαλιστικό έκτρωμα».

Επίκαιρη ερώτηση για τις ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις κατέθεσε για την «Ώρα του Πρωθυπουργού» ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Να σημειωθεί ότι το ασφαλιστικο θα κατατεθεί στη Βουλή από τις 7 – 10 Ιουνίου.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου