ΕΛΛΑΔΑ

Ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων

ευρωπαϊκή-προοπτική-των-δυτικών-βαλκ-526455

H ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή ΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα με τον Σέρβο ΥΠΕΞ Βουκ Γέρεμιτς.
«Η Ελλάδα υποστηρίζει ένθερμα με την πρωτοβουλία της για την ένταξη των χωρών αυτών στην ΕΕ το 2014 υπό την προϋπόθεση ότι όλα τα κριτήρια προς ένταξη θα γίνουν σεβαστά καθώς επίσης και η πολύ σημαντική προϋπόθεση του σεβασμού των αρχών της καλής γειτονίας στην οποία η Ελλάδα δίνει ιδιαίτερη σημασία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δρούτσας.
Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του προέδρου της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς στην Αθήνα
Ο Σέρβος υπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξη σε όλα τα πεδία και κυρίως σε αυτό της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας του.
Ευχαρίστησε ακόμα τον συνομιλητή του για το γεγονός ότι οι Σέρβοι πολίτες πλέον δεν χρειάζονται θεώρηση εισόδου και απολαμβάνουν ελεύθερα και πιο εύκολα τα ταξίδια τους προς τους ελληνικούς προορισμούς.
Προέβλεψε μάλιστα ότι «θα σπάσουμε φέτος όλα τα ρεκόρ σε ό,τι αφορά την έλευση Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα».
Σε ερώτηση για την ΠΓΔΜ, ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί την επίλυση του προβλήματος, έχει δηλώσει την ξεκάθαρη βούλησή της για μια λύση που θα συμβάλλει στην περαιτέρω σταθερότητα της περιοχής και περιμένει από τα Σκόπια να δείξουν την ίδια εποικοδομητική στάση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου