ΕΛΛΑΔΑ

Αθώοι οι 26 για την έφοδο στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

αθώοι-οι-26-για-την-έφοδο-στη-μητρόπολη-θ-806696

Αθώοι για το αδίκημα της υβριστικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια θρησκευτικής λατρείας κρίθηκαν οι 26 συλληφθέντες για την εισβολή, το πρωί της Κυρακής στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στο ναό Γρηγορίου του Παλαμά, διακόπτοντας την κυριακάτικη θεία λειτουργίας.

Στη δικαιοσύνη προσήχθησαν 19 γυναίκες και επτά άνδρες εκ των οποίων 17 είναι Έλληνες και εννέα αλλοδαποί (από Γερμανία, Ισπανία, Αυστρία, Ελβετία, Ην. Βασίλειο και Μαρόκο).

Ωστόσο, 19 εξ αυτών καταδικάστηκαν για την πράξη της απείθειας επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν σε εγκληματολογική σήμανση. Σε αυτούς το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή.

Όλοι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η εισβολή των αντιεξουσιαστών στο ναό ήρθε ως απάντηση στην «εκδίωξή» τους με αστυνομική επιχείρηση από κατάληψη σε κτίριο της Μητρόπολης – το παλιό ορφανοτροφείο Μέγας Αλέξανδρος- ενώ για τον ίδιο λόγο έγινε και επίθεση στα γραφεία κατασκευαστικής που ανέλαβε την κατεδάφιση του συγκεκριμένου κτιρίου.

Δεν ήταν πάντως η πρώτη φορά που η Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης γίνεται στόχος. Το Φεβρουάριο του 2016 κουκουλόφοροι είχαν εισβάλει στα γραφεία της Μητρόπολης και είχαν πετάξει κόκκινες μπογιές στους τοίχους.

(thetoc.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου