ΕΛΛΑΔΑ

130 εφοριακοί χωρίς φορολογική δήλωση!

130-εφοριακοί-χωρίς-φορολογική-δήλωση-451807

Αποκάλυψη μεγατόνων… από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλο. Μιλώντας στη Λάρισα -αφού είχε προηγηθεί αιφνιδιαστική επίσκεψη στις Εφορίες του Βόλου- στα στελέχη των Οικονομικών Υπηρεσιών της Θεσσαλίας, εκμυστηρεύτηκε ότι 130 εφοριακοί της Αττικής εντοπίστηκαν να μην έχουν εκπληρώσει την υποχρέωσή τους ως φορολογούμενοι και φέρεται να μην έχουν καταθέσει φορολογικές δηλώσεις σε παρελθόντα έτη και αυτό προκειμένου να «διαμηνύσει» προς πάσα κατεύθυνση, ακόμη και στις ίδιες τις ΔΥΟ, ότι όλοι πλέον είναι «υπό έλεγχο».

Ο κ. Γεωργακόπουλος εκτίμησε με νούμερα πλέον ότι η παραοικονομία στη χώρα αγγίζει τα 100 δισ. ευρώ και κάλεσε διευθυντές και στελέχη να εντείνουν τους ρυθμούς είσπραξης των εσόδων του κράτους.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών διαμήνυσε ότι για την Κτηματική Υπηρεσία του Βόλου -θέμα που αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ- ο έλεγχος θα φτάσει μέχρι το κόκκαλο. «Σε τέτοια θέματα είμαστε αποφασισμένοι ως Υπουργείο να δείξουμε μηδενική ανοχή. Ο έλεγχος που γίνεται είναι εξονυχιστικός» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργακόπουλος.
Ο πρώην υπουργός έδειξε τις διαθέσεις του από νωρίς χθες το πρωί. Ενώ αναμενόταν στη Λάρισα, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στις ΔΟΥ Βόλου και το ΣΔΟΕ και αφού είχε μία σύντομη συνομιλία με τους εφοριακούς, αναχώρησε για τη γείτονα πόλη, όπου ήταν προγραμματισμένη συνάντηση με τους διευθυντές των οικονομικών υπηρεσιών όλης της Θεσσαλίας.
Ο Γενικός Γραμματέας επιχείρησε να θέσει τους διευθυντές και κατ΄ επέκταση όλους τους εφοριακούς προ των ευθυνών τους, ζητώντας εντατικοποίηση των ελέγχων και είσπραξης των εσόδων. Ξέκοψε κάθε κουβέντα για προσλήψεις μέσα στο 2010, υπογραμμίζοντας ότι το προσωπικό επαρκεί και ζήτησε διαφάνεια, υπεύθυνους χειρισμούς και άμεση διεκπεραίωση στις υποθέσεις που εκκρεμούν.
Ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι η υστέρηση εσόδων στις Εφορίες της Θεσσαλίας κυμαίνεται μεταξύ 5% και 20% έναντι των στόχων, έδωσε σαφείς κατευθύνσεις για την ενίσχυση της αποδοτικότητας του ελεγκτικού μηχανισμού και υπογράμμισε ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα εν όψει και του δεύτερου τριμήνου του 2010 η πάταξη της φοροδιαφυγής και η αύξηση των κρατικών εσόδων.
Τέλος, παρουσιάζοντας διάφορα στοιχεία, ήταν σαφής ότι το α’ τρίμηνο του 2010 τόσο στη Μαγνησία, όσο και στο σύνολο της Θεσσαλίας, οι ΔΟΥ δεν έπιασαν τους στόχους αύξησης των εσόδων και απευθυνόμενος σε όλους τόνισε: «Από τη στιγμή που αναλάβαμε την κυβέρνηση έχουμε χάσει τον ύπνο μας. Πρέπει να κάνετε και εσείς το ίδιο, για να μπορέσουμε να σώσουμε τη χώρα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου