ΕΛΛΑΔΑ

Αντικατάσταση ή ευρύς ανασχηματισμός;

αντικατάσταση-ή-ευρύς-ανασχηματισμό-436193

Μετά την παραίτηση της υφυπουργού Τουρισμού Αντζελας Γκερέκου, τα σενάρια ανασχηματισμού άρχισαν να φουντώνουν εκ νέου, καθώς η επιτάχυνση των ρυθμών λειτουργίας της κυβέρνησης παραμένει ζητούμενο.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό, ο οποίος αναμενόταν να επιστρέψει από τη Μαδρίτη αργά χθες το βράδυ.

 
Με δεδομένο ότι η νέα πραγματικότητα, που δημιουργεί η ανάγκη πιστής και απόλυτης εφαρμογής του Προγράμματος Σταθερότητας, απαιτεί από την κυβέρνηση να βελτιώσει την απόδοσή της και τους ρυθμούς του κυβερνητικού έργου, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ο πρωθυπουργός θα επιλέξει να προχωρήσει σε έναν ευρύτερο ανασχηματισμό, αντί της απλής αντικατάστασης της κ. Γκερέκου. Αν και ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος δήλωνε χθες ότι απλώς θα ορισθεί νέος υφυπουργός Πολιτισμού και κανένας ανασχηματισμός.
Ενδεικτικό του κλίματος είναι το φαινόμενο, που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, των επίσημων δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών, με κάποιους να στρέφουν τα βέλη τους κατά άλλων -οι οποίοι κατά τη γνώμη τους επιχειρούν να τους θέσουν εκτός κυβέρνησης-, ή άλλους να δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν υπό το βάρος των αποφάσεων που καλούνται να λάβουν.

Ερευνα για τις οφειλές Βοσκόπουλου

H έρευνα για τις οφειλές του Τ. Βοσκόπουλου συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται ο έλεγχος πολλών ανάλογων υποθέσεων, δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ρωτήθηκε για την υπόθεση από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται.
«Οι κινήσεις μας είναι πάντα πολύ προσεκτικές με απόλυτη προσήλωση στο να επαναφέρουμε με σαφέστατο τρόπο το αίσθημα δικαίου για τον κόσμο, αλλά και με σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας και χωρίς να στοχοποιήσουμε ανθρώπους για οποιονδήποτε λόγο». 
Από  πλευράς ΝΔ ο αρμόδιος Τομεάρχης Θ. Καράογλου υπογράμμισε ότι επί 7 και πλέον μήνες δεν κινήθηκε καμία διαδικασία σε βάρος του κ. Βοσκόπουλου.
Για το θέμα είχαν ερωτηθεί νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, όπως και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η ΝΔ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει, όπως είπε, τις μεγάλες ευθύνες του.
«Ήταν καθυστερημένη η απόφαση του πρωθυπουργού» συμπλήρωσε, ενώ από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως την ώρα της μεγάλης κρίσης ζητήματα με εστίες διαφθοράς πρέπει να αντιμετωπίζονται ουσιαστικά.

Δήλωση Γερουλάνου

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την παραίτηση της Άντζελας Γκερέκου από τα καθήκοντά της στο υφυπ. Πολιτισμού και Τουρισμού, ο υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνος, δήλωσε ότι «η κ. Γκερέκου βρισκόταν στη μέση μια πολύ δύσκολης τουριστικής περιόδου».

Και πρόσθεσε πως ο ίδιος βρίσκεται, από το πρωί, σε συντονισμό με υπηρεσίες του υπ. Τουρισμού, προκειμένου να συνεχιστεί η δράση για τις τρέχουσες προτεραιότητες σε τουριστικά θέματα.

 
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου