ΕΛΛΑΔΑ

Υπό αξιολόγηση ακόμη και ο Καραμανλής!

υπό-αξιολόγηση-ακόμη-και-ο-καραμανλής-851206

Με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Σαμαράς τόνισε για μια ακόμα φορά ότι οι διαφορές πολιτικής δεν πρέπει να οδηγούν σε αποξένωση των κομμάτων.

«Ακόμα και αν υπάρχουν μεγάλες διαφορές δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε ή να αποξενωθούμε» δήλωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος έδωσε και τις ευχές του στον κ. Τσίπρα για τη γέννηση του γιου του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ευχαρίστησε για τις ευχές τον κ. Σαμαρά και δήλωσε ότι ήταν μια συνάντηση πολιτικού πολιτισμού και πως ακόμα και αν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ή κοινός τόπος, αυτές οι διμερείς συναντήσεις είναι σημαντικές.

Τόνισε επίσης ότι δεν σημαίνει πως αυτές οι συναντήσεις υποκαθιστούν θεσμικές διαδικασίες, όπως το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα και την τεχνογνωσία του ΔΝΤ, εκτιμώντας ότι πολύ γρήγορα μπορεί να οδηγηθεί η χώρα σε αδιέξοδο και σε πιθανή χρεοκοπία.

«Έχουμε διαφορετικές απόψεις αλλά κοινά συμπεράσματα» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Συμπλήρωσε πως έγινε συζήτηση για την απαξίωση της πολιτικής ζωής και «επαναλάβαμε τις προτάσεις μας κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Υπό κρίση και

ο Καραμανλής

Φωτιές άναψε στη ΝΔ η απόφαση του προέδρου του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά να περάσουν από την κρίση της Επιτροπής Αξιολόγησης που θα συγκροτήσει όλοι όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά την συνάντηση που είχε χθες με τον πρόεδρο του ΣΥΝ κ. Αλέξη Τσίπρα. Ερωτηθείς για το αν το «όλοι» συμπεριλαμβάνει και τον κ. Κώστα Καραμανλή ή εάν ο πρώην πρωθυπουργός εξαιρείται, ο κ. Σαμαράς απάντησε: "Δεν εξαιρείται κανένας. Όλοι θα περάσουν από τη διαδικασία". Πρόσθεσε ότι γίνεται διαρκής αναζήτηση νέων υποψηφίων και διαρκής αξιολόγηση των πάντων και ότι υπάρχει και το καταστατικό σύμφωνα με το οποίο μετά το Πολιτικό Συμβούλιο, τον τελευταίο λόγο τον έχει ο αρχηγός.

Η απόφαση του κ. Σαμαρά έχει προκαλέσει παρασκηνιακές προς το παρόν αντιδράσεις μεταξύ των βουλευτών. «Ποιος θα μας κρίνει, εμείς είμαστε χρόνια στο κόμμα, οι συνεργάτες του νέου προέδρου;» είναι μερικές από τις αντιρρήσεις που εκφράζουν την ανησυχία μεταξύ των βουλευτών.

Το ότι συμπεριλαμβάνει και τον πρώην πρωθυπουργό στους υπό κρίση πάντως δημιουργεί τις πρώτες σκιές στην σχέση Καραμανλή-Σαμαρά.

Είναι σαφές ότι ο κ. Καραμανλής θα επιθυμούσε τιμητική εξαίρεση.

Την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών και του τακτικού συνεδρίου της ΝΔ προτείνει ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου