ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις για τα ανοίγματα Σαμαρά

αντιδράσεις-για-τα-ανοίγματα-σαμαρά-851206

Χρήσιμη και εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς τη συνάντησή του με την γγ του ΚΚΕ. 
«Συνεννόηση δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και συμφωνία, αλλά και διαφωνία δεν σημαίνει να υπάρχει μεταξύ των κομμάτων αποξένωση» σημείωσε. 
Για «παραδοξότητες της Αριστεράς που στερούνται σοβαρής επιχειρηματολογίες», έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ., μετά τη συνάντηση τόνισε τις σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων, σε θέματα όπως οι διαδηλώσεις, «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε όλα τα κόμματα η Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη ώρα να μείνει όρθια».
Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι είχε την ευκαιρία να θέσει τις απόψεις του κόμματός της για την πορεία της οικονομίας και εξέφρασε την ανησυχία της, προβλέποντας ότι θα ληφθούν και νέα πιο βαριά μέτρα.
Υπογράμμισε ότι αποτελεί στοιχείο της δημοκρατίας η λαϊκή παρέμβαση και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ταυτίζει τις διαδηλώσεις με τη βία, σημειώνοντας ότι ανάμεσα στα κόμματα πρέπει να γίνεται πολιτική αντιπαράθεση με βάση τις θέσεις και όχι με αντιδημοκρατικά μέσα και συκοφαντίες.
Σε ερώτηση σχετικά με την απεργία και τις διαδηλώσεις της προσεχούς Πέμπτης και το ενδεχόμενο να γίνει προβοκάτσια, απάντησε ότι η προβοκάτσια είναι ανεξάρτητη από τις κινητοποιήσεις και πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τους προβοκάτορες και να κλειστούμε στα σπίτια μας.

Παραδοξότητες για την κυβέρνηση

Κριτική στα κόμματα της αριστεράς για το γεγονός ότι συναντώνται με τον Αντ. Σαμαρά, αλλά είπαν «όχι» στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (έπεται η συνάντηση με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα).
 «Αυτές οι παραδοξότητες είναι ενέργειες των κομμάτων της Αριστεράς, που στερούνται σοβαρής επιχειρηματολογίας. Νομίζω ότι θα πρέπει τα κόμματα της Αριστεράς να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί προτιμούν τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
» Εκεί φαίνεται και η ευθύνη όλων μας για το πώς αντιλαμβανόμαστε όλοι την κρισιμότητα των στιγμών της χώρας μας, αλλά και του Έλληνα πολίτη.»

Ο ΛΑΟΣ

Τα όσα δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα σχολίασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης: «H κα Παπαρήγα και το ΚΚΕ στις ασχήμιες τους, όπως ο αποκλεισμός των κρουαζιεροπλοίων και των κεντρικών ξενοδοχείων της Αθήνας, βρήκαν αναγνώριση από τον κ. Σαμαρά.
» Όσον αφορά στις επαναλαμβανόμενες ύβρεις τους, ισχύει η γνωστή συνταγή που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για τον Πλουμίδη, τον Μπελογιάννη, τον Ζαχαριάδη, ακόμη και για τον Αρη Βελουχιώτη. Η μιζέρια. Οι ηττημένοι του χθες αναζητούν τη ρεβάνς σήμερα. Ελπίζουμε ότι η Ρηγίλλης θα σταματήσει να ταΐζει το ΚΚΕ όπως όταν ήταν κυβέρνηση. Τότε το στήριζε οικονομικά, τώρα ηθικά.»

Απάντηση ΚΚΕ

Σε νεότερη ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τόνισε, μεταξύ άλλων: «Το γεγονός ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιστρατεύει ξανά το ψεύδος και τη συκοφαντία κατά του ΚΚΕ, με το συνεργάτη της ΛΑΟΣ, περί ‘ανίερων συμμαχιών’ με τη ΝΔ, φανερώνει την αδυναμία της να αντιμετωπίσει με πολιτικά επιχειρήματα τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ απέναντι στα βάρβαρα μέτρα που λαμβάνει.»
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου