ΕΛΛΑΔΑ

Ανανέωση πολιτικού προσωπικού στη Ν.Δ.

ανανέωση-πολιτικού-προσωπικού-στη-ν-δ-851206

Την δική του «καινούργια ΝΔ» οικοδομεί σταδιακά ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αφήσει έξω από την επόμενη βουλή όσους έχουν θίξει την παράταξη. Στις επόμενες εκλογές όλοι οι υποψήφιοι συμπεριλαμβανομένων και των νυν βουλευτών θα κριθούν από την αρχή: «Όλοι μα όλοι, θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή και θα κριθούν, με βάση την πολιτική και προσωπική τους διαδρομή. Η παράταξη έχει μεγάλο πλούτο. Και ασφαλώς όσοι έχουν πονέσει και όσοι έχουν θίξει την παράταξη δεν θα έχουν κανένα απολύτως ρόλο στην καινούρια Νέα Δημοκρατία. Η σελίδα έχει γυρίσει» ανάφερε χαρακτηριστικά μιλώντας σε εκδήλωση στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματός του. 
Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι θα χτίσει από την αρχή και πάνω σε γερά θεμέλια τη ΝΔ με νέες ιδέες αλλά και νέους ανθρώπους.
Είναι σαφής η πρόθεση του κ. Σαμαρά να αφήσει εκτός κόμματος και κοινοβουλευτικής ομάδας τα «βαρίδια που κληρονόμησε από την “νέα διακυβέρνηση” του κ. Κώστα Καραμανλή». Συνομιλητές του προέδρου λένε ότι δεν έχει πει ποιους έχει υπόψη του ωστόσο εκτιμούν ότι η απόφασή του δεν αφορά μόνο εκείνους που έχουν εμπλακεί σε δύσοσμες υποθέσεις που διερευνώνται στην Βουλή αλλά και πολιτικούς που απέτυχαν να ανταποκριθούν στην αποστολή που τους είχε ανατεθεί από τον ελληνικό λαό. Έτσι μετά τους κ.κ. Γιώργο Βουλγαράκη, Γιώργο Αλογοσκούφη, Πέτρο Δούκα, Άγγελο Μπασιάκο, Αλέξανδρο Κοντό, Κώστα Κιλτίδη, παίρνουν σειρά πολιτικοί όπως οι κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος Δημήτρης Σιούφας, Γιάννης Παπαθανασίου. 
Στον ίδιο δρόμο θα βρεθούν και μία σειρά βουλευτές που αναφέρονται στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αν βέβαια μέχρι τότε δεν έχουν αποχωρήσει μόνοι τους για να συμμετάσχουν στο εγχείρημά της που όλοι πλέον προεξοφλούν. Το καίριο ερώτημα βέβαια είναι τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή. Γιατί όπως σημειώνουν κομματικοί παρατηρητές είναι δύσκολο να αποδώσει με αυτόν τον τρόπο πολιτικές ευθύνες ο κ. Σαμαράς στους άλλοτε συνεργάτες του κ. Καραμανλή και να εξαιρέσει τον ίδιο από τις ευθύνες του. Φυσικά δεν μπορεί να τον αφήσει εκτός κόμματος αλλά πολλοί λένε ότι «θα μπορούσε να τον διευκολύνει με δική του πρωτοβουλία». 

Κριτική για τον Καλλικράτη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στο σχέδιο Καλλικράτης είπε ότι δεν θα δημιουργήσει καλύτερο κράτος, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά θα δημιουργήσει χειρότερη τοπική αυτοδιοίκηση. Ο κ. Σαμαράς είπε πως το σχέδιο της κυβέρνησης δεν αποτελεί μεταρρύθμιση αλλά συνολική απορρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μίλησε επίσης για αναξιοπιστία της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο υπουργός Εσωτερικών είπε ψέματα, είναι αναξιόπιστος και εξαπάτησε την αυτοδιοίκηση».

Απάντηση ΥΠ.ΕΣ.

«Δέσμιο της παλαιοκομματικής αντίληψης και της νοοτροπίας του πελατειακού κράτους», χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, για την άρνησή του στο σχέδιο Καλλικράτης.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι «η ΝΔ του κ. Σαμαρά επέλεξε τον ίδιο δρόμο της στείρας άρνησης, που είχε επιλέξει και στο νόμο για την καθολική υπαγωγή των προσλήψεων στις αξιοκρατικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ, αλλά και στο νόμο για την αντικειμενική προαγωγή των διευθυντών στο δημόσιο».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου